Salată de ouă cu ton, o bunătate! Cum faci aperitivul de care nu te mai saturi, ingrediente care dau savoare

0
Publicat:

Este o salată gustoasă, ușor de făcut și necesită doar câteva ingrediente simple. Se servește pe pâine proaspătă sau prăjită, dar și pe platourile cu aperitive are mare succes.

Salată cu ton și ouă FOTO Shutterstock
Salată cu ton și ouă FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  • 4 ouă fierte
  • 70 g ton scurs de ulei
  • 1 ceapă roșie micuță
  • 2 linguri de smântână grasă fermentată (20% grăsime)
  • 2 linguri de muștar
  • sare
  • piper
  • fulgi de chili

Mod de preparare:

Fierbem ouăle tari, le decojim și le tocăm mărunt, scurgem tonul de ulei sau sucul propriu și tocăm ceapa.

Punem totul într-un bol, adăugăm două linguri de smântână, două linguri de muștar, sare și piper după gust.

Amestecăm bine pentru omogenizare și transferăm salata de ouă cu ton intr-un vas, decorîm cu rondele de ceapă roșie, pătrunjel și fulgi de chili (opțional).

Se poate mânca imediat, dar este mai bună după ce a stat o oră la frigider.

Cum v-am spus, rețeta de salată de ton se face atât de simplu și este o bunătate. Poftă bună!”, scrie gustos.ro.

Alimentul care „bate“ pieptul de pui și oul. Nutriționist: „Nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime“

  E un produs imbatabil, nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime, spune dr. Mihaela Bilic despre un produs la îndemâna oricui. Are nutrienți valoroși și, unde mai pui, că este delicios și hrănitor.  

Nutriționistul arată pe pagina sa de socializare de ce este important să consumăm ton. Conserva de ton este alegerea perfectă.

Nu cred să existe un aliment consumat mai des sub formă de conservă, poate doar sardina să-l depășească. Tonul la conservă este cea mai practică variantă de a mânca pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate, adică de minim 2ori/săpt. Tonul ca atare, proaspăt sau congelat, este scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înecăcioasă, greu de digerat, pentru că proteinele vor fi prea coagulate. Cu conserva nu-ți bați capul, e gata fiartă!”, spune medicul.

Deși în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, medicul spune că nutrienții sunt la fel de valoroși: nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este.  

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite