Alimente gata preparate pe care e mai bine să le cumpărăm decât să le facem în casă: „Nu merită să pierdeți timpul“

0
Publicat:

Dr.Mihaela Bilic a explicat ce alimente gata preparate e mai bine să le cumpărăm decât să le facem în casă. Deși se știe că tot ce se gătește în casă e mai sănătos și mai gustos, există câteva alimente care ne scutesc de efort și de timpul alocat preparării.

Foietajul sau foile de plăcintă pot fi cumpărate din magazin FOTO Shutterstock
Foietajul sau foile de plăcintă pot fi cumpărate din magazin FOTO Shutterstock

Pe pagina sa de socializare, nutriționistul a arătat de ce e mai bine să luăm aceste produse gata făcute.

"Sucul de roșii și pasta de tomate merită cumpărate ca atare, vă scutește de efortul de a căra de la piață zeci de kilograme de roșii care trebuie apoi spălate, tăiate și transformate în suc. Nu mai punem la socoteală consumul de gaze pentru fierberea și sterilizarea borcanelor! Italienii sunt cei mai buni când vine vorba de “passata di Pomodoro”, rețetele lor sunt curate, produsul este făcut din roșii bine coapte, iar prețul mai mult decât rezonabil.

Foile de plăcintă pentru baclava sau plăcinta cu brânză se găsesc de cumpărat, nu merită să pierdeți timpul să le faceți în casă. Este prea mult efort și timp pierdut să frământați și să întindeți foi subțiri precum hârtia, industria alimentară știe să le facă mai bine! Același lucru este valabil și pentru aluatul de foietaj, crește mai frumos și are zeci de straturi în varianta de cumpărat. Citiți eticheta și alegeți producători care folosesc ingrediente curate, fără adaos de substanțe chimice", atrage atenția medicul.

De asemenea, nutriționistul ne sfătuiește să cumpărăm pâine, deși multe gospodine au acasă aparat de frâmântat și de copt.

" Merită știut că și pâinea de calitate trebuie făcută de un brutar cu experiență. Multe persoane și-au luat aparat de frământat și copt pâine, dar asta nu înseamnă că produsul rezultat este mai sănătos și mai curat decât o pâine de cumpărat. Ca să fie ușor de digerat și să nu baloneze, pâinea se face din aluat care a stat la dospit 24-48 de ore, astfel încât bacteriile din drojdie sau maia să poată realiza predigestia glutenului. Și timpii de coacere trebuie respectați, ori asta nu știe să facă decât un brutar cu multă experiență. Să faci o pâine bună nu e la îndemâna oricui!", spune medicul.

"Fără să ardem gazul ore întregi"

Totodată, pe lista produselor gata preparate care sunt sănătoase și ne ușurează și munca se află fasolea boabe, lintea și năutul. "Varianta în conservă ne permite să consumăm aceste boabe de fără risc de balonare, fără să ardem gazul ore întregi ca să le fierbem în mai multe ape. Avem avantajul că le găsim în mai multe variante de formă și culoare, în câteva minute poți să faci o mâncare de linte sau o iahnie de fasole chiar și pentru două persoane", precizează dr. Bilic.

"Faceți alegeri istețe!"

La capitolul brânzeturi, cel mai bine e să le cumpărăm de la producători experimentați, deoartece acasă nu putem face decât brânză de vaci proaspătă și caș.

"Brânzeturile și cașcavalul de calitate sunt făcute industrial, nu artizanal. Acasă, după metode empirice, putem face brânză de vaci proaspătă și caș. Însă brânzeturile maturate presupun metode profesioniste de prelucrare a laptelui, culturi bacteriene atent selecționate, controlarea procesului de fermentare și reguli stricte de igienă. Brânza cumpărată din piață nu are același gust de fiecare dată, nu știm în ce condiții a fost obținută, iar după câteva zile își schimbă și culoarea și textura. Avem telemea artizanală dar rețeta nu e clară, nu știm să facem brânză de capră sau brânzeturi maturate, așa că mai bine le cumpărăm de la producători experimentați. Ușurați-vă munca în bucătărie și petreceți timp în familie, alături de cei dragi. Iar când vine vorba de mâncare faceți alegeri istețe, putem avea o alimentație sănătoasă chiar și cu produse de cumpărat!", spune specialistul.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite