Plachia de pește, rețetă rapidă și delicioasă. Ce condimente pui ca să iasă gustoasă, cât o ții la cuptor

0
Publicat:

Poți folosi păstrăv, crap, macrou sau chiar somon, iar rezultatul va fi întodeauna senzațional. Plachia de pește iese delicioasă folosind câteva ingrediente care dau savoare preparatului. Mai mult decât atât, se gătește rapid.

Plachia de pește, un preparat delicios FOTO Shutterstock
Plachia de pește, un preparat delicios FOTO Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg de păstrăv somonat
  • 5-6 roșii mari (sau o conservă de roșii cubulețe de 400 g)
  • 150 g pastă de roșii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 6-7 linguri de ulei de măsline
  • 150 ml vin
  • 100-150 ml apă
  • 2 frunze de dafin
  • sare și piper
  • o jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt
  • ulei pentru prăjit peștele

Mod de preparare:

Secretul pentru a face cea mai bună plachie de pește este să sărezi ușor peștele și să-l prăjești foarte puțin pe ambele părți. Ca să eviți să se lipească în timp ce-l prăjești, poți pune puțină făină.

Într-o tigaie de dimensiuni medii pune puțin ulei de măsline la încins. Taie ceapa în felii subțiri și călește-o 3-4 minute până se înmoaie. Apoi adaugă ardeiul și usturoiul tocat felii”, arată hellotaste.ro.

După 5 minute se adaugă roșiile decojite tocate mărunt, sucul de roșii și frunzele de dafin. Se adaugă sare și piper după gust, apoi totul se fierbe încă 5 minute.

Peștele se așază într-o tavă cu margini înalte și adaugă peste el sosul de roșii cu ceapă și mirodenii preparat anterior. Compoziția trebuie să fie întinsă uniform peste pește pentru ca aroma să pătrundă în toate bucățile de carne.

Se toarnă vinul și apa în tavă și bagă totul la cuptor pentru 35 – 40 de minute la 180 grade Celsius.

Când preparatul este gata și scoți tava de la cuptor se adăugă pătrunjel proaspăt, tocat mărunt și servește alături o mămăliguță fierbinte.

S-a descoperit tipul de pește care reduce colesterolul. Conține 4 compuși magici: „Unul, două fileuri pe săptămână”

Cercetătorii au descoperit tipul de pește care reduce colesterolul datorită a patru compuși „magici” pe care îi conține. Dieteticienii recomandă includerea somonului în dietă, deoarece studiile arată că persoanele care mănâncă mult somon au mai multe șanse să fie slabe și să nu aibă boli.

Dar întrebarea „ce anume conține somonul?” care oferă beneficii pentru sănătate a rămas în mare parte fără răspuns până acum, arată Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea din Colorado cred că au identificat cel puțin patru compuși din pește care, potrivit lor, pot reduce tipul "rău" de colesterol.

Peste 500 de compuși, unici pentru somon

Cercetătorii au descoperit un total de 1.518 compuși în alimente, dar doar 508 au fost găsiți ca fiind unici pentru somon.

În cazul în care cercetătorii au găsit un compus în somon, dar nu și în alte alimente, l-au clasificat ca fiind un compus specific alimentelor din somon.

Ei au constatat creșteri în doi compuși specifici somonului și doi metaboliți despre care se știe de mult timp că reduc colesterolul și sunt legați de un sistem cardiovascular mai sănătos.

Multe dintre aceste substanțe erau grăsimi, oferind o dovadă suplimentară a beneficiilor pentru sănătate ale acizilor grași omega-3 care se găsesc în pește.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite