Super-alimentul care alungă rapid boala. Medic: „S-a dovedit științific, poate micșora inflamația pulmonară”

0
Publicat:

Este considerată un super-aliment datorită virtuților sale terapeutice. Supa de pui este un preparat nu doar gustos, ci și sănătos. Iarna, în plin sezon al răcelilor și gripelor, zeama caldă de pui face adevărate minuni.

Supa de pui, un leac natural pentru răceli FOTO Shutterstock
Supa de pui, un leac natural pentru răceli FOTO Shutterstock

Explicațiile sunt oferite de dr.Mihaela Bilic, într-un mesaj pe pagina sa de socializare. Medicul arată de ce e bine să consumăm supă de pui, mai ales atunci când ne îmbolnăvim.

Supă de pui… și pentru suflet și pentru răceală”

Există o carte care se numește “Supă de pui pentru suflet”. Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă. E un fel de “confort food”, ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient și astăzi. Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumă multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii”, arată medicul.

 „Hidratează și încălzește corpul din interior”

Dacă încă nu sunteți convinși, nutriționistul vine cu informații științifice, arătând efectele dovedite ale acestui preparat delicios.

Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator. În plus supa hidratează și încălzește corpul din interior. Puneți lângă ea și un ardei iute- conține capsaicină, o substanță care reduce secreția de lichide din nas, fluidifică mucusul din bronhii și decongestionează respirația. Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește.

Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui. Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate!! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluști, important este să fie cu steluțe aurii…de grăsime”, spune medicul.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite