Bărcuţe cu brânză şi ou
0
O reţetă uşoară pentru o cina în familie! FOTO: Shutterstock
Vedeta acestei farfurii este oul. Uneori, cu un sigur ou putem face un preparat deosebit, atât ca aspect, cât şi ca gust.
Ingrediente:
500 g făină
1 cub drojdie proaspătă
1 linguriţă zahăr
ulei
1 praf de sare
250 ml lapte
Pentru umplutură:
400 g telemea
100 g unt
8 ouă
Mod de preparare:
Cerni bine făină şi o pui într-un bol mai mare. Combini laptele încălzit cu drojdia şi linguriţa de zahăr. Amesteci până se topesc şi le torni peste făină.
Adaugi şi praful de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic, nu foarte moale. Când este aproape gata mai adaugi puţin ulei. Acoperi vasul şi laşi să crească la cald pentru jumătate de oră.