Cum să faci tartă cu brânză şi praz
0
Tartă cu branză şi praz, perfectă pentru masa de prânz! FOTO: Shutterstock
O tartă care are la bază brânză, praz şi ouă. Aceaste ingrediente aduc savoare unui prânz delicios. Tartă poate fi servită în orice circumstanţă, mai ales dacă vreţi să-i răsfăţaţi pe cei dragi.
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g făină
½ cub de drojdie
100 g unt
1 praf sare
ulei
1 linguriţă zahăr
200 ml lapte
Pentru umplutură:
300 g telemea sărată
100 g brânză de vaci
2 fire praz
5 ouă
Mod de preparare:
Pui într-un bol faina cernută în prealabil, untul şi sarea. Torni laptele cald într-o cană, pui drojdia şi o linguriţă de zahăr. Amesteci şi, după ce s-a topit zahărul, adaugi peste făină şi frămânţi. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi îl laşi la frigider pentru jumătate de oră.