Ciucă, mesaj de condoleanțe după decesul ministrului de interne din Ucraina: Suntem alături de poporul ucrainean

0
Publicat:

Premierul României a transmis condoleanțele Guvernului României pentru pierderea tragică de vieți omenești în urma prăbușirii unui elicopter în orașul ucrainean Brovary, inclusiv cea a ministrului de interne ucrainean.

Ciucă transmite condoleanțele guvernului în urma accidentului aviatic din Ucraina FOTO: Mediafax
Ciucă transmite condoleanțele guvernului în urma accidentului aviatic din Ucraina FOTO: Mediafax

„Transmis, în numele Guvernului României, cele mai profunde condoleanțe pentru pierderea tragică de vieți omenești în urma prăbușirii elicopterului în Brovary, inclusiv cele ale ministrului de Interne, Denys Monastyrskyi, și ale echipei sale. în acest moment de tristețe suntem alături de poporul ucrainean și rămânem angajați să ajutăm Ucraina să câștige acest război”, a transmis Nicolae Ciucă într-un mesaj pe Twitter.

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Denis Monastirski, primul său adjunct, Evghen Eni, și încă un oficial au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev, informează zn.ua.

Nouă persoane se aflau la bordul aeronavei în momentul tragediei, inclusiv ministrul de interne al Ucrainei Denis Monastirsli, prim-adjunctul său, Evghen Enin, și secretarul de stat Iura Lubkovici. Toți cei nouă de la bord au fost uciși. Monastirski este cel mai înalt oficial ucrainean care a murit de la începutul războiului cu Rusia în urmă cu aproape 11 luni. Moartea lor a fost confirmată de oficialul Ministerului de Interne, Anton Gherașcenko, care a sugerat că accidentul ar fi putut fi rezultatul sabotajului rusesc.

Adjunctul șefului biroului prezidențial ucrainean Kirilo Timoșenko susține că ministrul de interne ucrainean se afla în drum spre un „punct fierbinte” al războiului când elicopterul său s-a prăbușit.

După cum a explicat corespondentul BBC la Kiev, aparatele cu oficialii ucraineni zboară în general la joasă altitudine pentru a evita rachetele inamice. În această dimineață, în regiune era ceață.

Un ultim bilanț al tragediei arată că în urma prăbușirii elicopterului din Brovarî, 18 persoane au murit, trei dintre ei copii, au informat surse din Ministerul Afacerilor Interne. 26 de persoane au fost rănite, inclusiv 12 copii.

Aeronava s-a prăbușit lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din Brovarî, un oraș de navetiști de la periferia capitalei Kiev, la nord-est, care a fost scena unor lupte aprige la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite