Anchetatorii ucraineni au obţinut numele piloţilor ruşi care au lovit centrul comercial din Kremenciuk, a anunţat Ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Autorităţile ucrainene au obţinut deja numele piloţilor ruşi care au tras o rachetă asupra unui centru comercial din Kremenciuk, regiunea Poltava, ucigând cel puţin 18 persoane, a declarat Denys Monastyrskyi, ministrul Afacerilor Interne, în timpul unui briefing de la locul incidentului.  Monastyrskyi nu a făcut publice numele suspecţilor.

În prezent, există 18 morţi în Kremenciuk şi 21 de persoane date dispărute. 

Majoritatea cadavrelor nu pot fi recunoscute, deoarece sunt foarte arse, a explicat şeful Ministerului Afacerilor Interne. Identificarea va depinde de rapiditatea cu care rudele persoanelor dispărute vor dona ADN. Monastyrskyi a precizat că un laborator special de medicină legală a fost adus la Kremenchik, potrivit Yahoo News.

Ministrul spune că îndepărtarea acestui nivel de moloz durează de obicei aproximativ o săptămână, dar salvatorii vor încerca să termine treaba până miercuri dimineaţă. Abia atunci va fi posibil să se stabilească un bilanţ final al morţilor.

În ceea ce priveşte informaţia referitoare la „mii de persoane”, Monastyrskyi a declarat că un număr atât de mare de vizitatori ar fi putut într-adevăr să se afle în centrul comercial. Se crede că majoritatea oamenilor au reuşit să părăsească centrul comercial după ce s-a auzit sirena de raid aerian.

Şeful Ministerului Afacerilor Interne a subliniat că a fost vorba de o lovitură deliberată asupra infrastructurii sociale, întrucât nu există nicio unitate militară pe o rază de 5 kilometri.

La 27 iunie, ruşii au lansat un atac cu rachete asupra centrului comercial Amstor din Kremenciuk. A avut loc un incendiu pe scară largă, iar centrul comercial a fost distrus.

Iurii Ihnat, un purtător de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene, a declarat pentru Ukrainska Pravda că Rusia a lovit Kremenciuk cu o rachetă X-22 lansată de pe un bombardier cu rază lungă de acţiune Tu-22M3 desfăşurat de la Kursk.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite