Ministrul de Interne al Ucrainei, mort în urma prăbușirii unui elicopter lângă o grădiniță. Bilanț: 18 morți, 26 de răniți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Denis Monastirski, primul său adjunct, Evghen Eni, și încă un oficial au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev, informează zn.ua.

elicopter prabusit gradinita kiev jpg

UPDATE 11.44 Denis Monastirski, una dintre fețele efortului de război al Ucrainei

Moartea ministrului de Interne Denis Monastirski va fi o lovitură uriașă pentru efortul de război ucrainean.

Ministrul de interne de la Kiev a murit în accidentul de elicopter
Ministrul de interne de la Kiev a murit în accidentul de elicopter

Născut în 1980 la Kmelnitski, în sud-vestul Ucrainei, Monastirski a fost o figură proeminentă în guvernul președintelui Volodimir Zelenski.

Potrivit site-ului guvernului ucrainean, Denis Monastirski, în vârstă de 43 de ani a preluat mandatul în iulie 2021, dar înainte de a-și începe cariera politică a lucrat ca avocat.

După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, Monastirski a oferit actualizări regulate despre loviturile cu rachete în toată țara ale rușilor.

UPDATE 11.33 Ministrul de Interne era în drum spre „punctul fierbinte” al războiului.

Adjunctul șefului biroului prezidențial ucrainean Kirilo Timoșenko a spus că ministrul de interne ucrainean se afla în drum spre un „punct fierbinte” al războiului când elicopterul său s-a prăbușit.

După cum a explicat corespondentul BBC la Kiev, aparatele cu oficialii ucraineni zboară în general la joasă altitudine pentru a evita rachetele inamice. În această dimineață, în regiune era ceață.

Încă nu se știu cauzele accidentului.

UPDATE 10.52 Un nou bilanț arată că în urma prăbușirii elicopterului din Brovarî, 18 persoane au murit, trei dintre ei copii, au informat surse din Ministerul Afacerilor Interne. 26 de persoane au fost rănite, inclusiv 12 copii.

elicopter prabusit gradinita brovari kiev jpg

După cum scrie ZN.UA, printre morți, în afară de ministrul Afacerilor Interne Denis Monastirski și primul său adjunct Evghen Eni, se numără și secretarul de stat Iuri Lobkovici, informație confirmată de Poliția Națională ucraineană.

UPDATE 10.30 Potrivit unui bilanț preliminar, 16 persoane au murit, inclusiv 2 copii, în urma prăbușirii elicopterului.

Dintre victime, 9 se aflau la bordul aeronavei. 22 de răniți se află în spital, dintre care 10 sunt copii.

Știrea inițială

Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres. Potrivit unor relatări de presă, care citează un anunț al poliției ucrainene, cel puțin cinci oameni, inclusiv copii, ar fi murit.

La faţa locului au sosit echipaje de salvare, dar încă nu există informaţii cu privire la victime şi circumstanţele producerii incidentului, a scris pe Telegram directorul adjunct al cancelariei prezidenţiale Kirilo Timoşenko.

"Un elicopter s-a prăbuşit în apropiere de o grădiniţă şi de un imobil de locuinţe (...) Există victime", a indicat acesta.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a scris la rândul său că "în momentul tragediei în interiorul grădiniţei se aflau copii şi personal", adăugând că "toţi au fost evacuaţi".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite