Este o fractură logică aici. Vasile Dâncu apreciază că premierul Cîţu este cel mai bun agent electoral pentru PSD, un alt lider PSD i-a spus ziaristului Zachmann că „premierul Cîţu trebuie împăiat şi ţinut la guvern”. PSD vrea să câştige alegerile din 2024 cu ajutorul lui Cîţu premier. Dar ce fel de ţară va „moşteni” PSD? O ţară vlăguită de explozia preţurilor, supraîndatorată, cu moralul la pământ?

acum 5 zile · comentarii (38)

A fost unul dintre cele mai aşteptate concerte ale actualei ediţii!  A fost una dintre marile – dacă pot nota astfel – întâlniri! ...dintre unul dintre colectivele simfonice de prim rang ale Europei - pe de-o parte - şi – pe de alta – dirijorul Cristian Măcelaru, personalitate dirijorală artistică pregnantă în spaţiul artistic european şi cel american.

acum 5 zile · comentarii (0)

Într-un interviu dat Agenţiei poloneze de presă, Jaroslaw Kaczynski, viceprim-ministru şi liderul partidului Lege şi Dreptate (Pis), principal actor pe scena politică din Polonia, dă asigurări că ţara sa nu va ieşi din Uniunea Europeană, încercând astfel să mai reducă ceva din discuţia foarte aprinsă, la Bruxelles şi nu numai, despre un posibil POLEXIT.

acum 5 zile · comentarii (30)

În limba vorbită, în textele literare şi în cele filosofice, precum şi în reportaje recursul la xenisme este necesar, uneori indispensabil, pentru a reda noţiuni preluate din alte culturi sau zone geografice, termeni culinari, vestimentari şi militari străini, nuanţe şi subtilităţi stilistice şi particularităţi de diverse naturi.

acum 5 zile · comentarii (10)

O formulă importantă de a privi securitatea este prin intermediul componentelor sale. Asta înseamnă fie să priveşti la ameninţări, riscuri şi vulnerabilităţi. Când ne uităm la tehnologiile disruptive şi efectele secundare ale dezvoltării tehnologice, ele se transpun în ameninţări.

acum 5 zile · comentarii (15)

Unul dintre cele mai importante site-uri media din ţara noastră este cel al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), singura instituţie de utilitate publică de profil de la noi, de la care aflăm, zilnic, informaţii dintre cele mai diverse scrieri în cea mai curată limbă românească.

acum 1 an · comentarii (2)

Se apropie alegerile locale. Luptele interne au început demult. Fotoliile sunt prea multe dar, în acelaşi timp, insuficiente. Partidele mari, PSD şi PNL, atacă vehement partidele mici, încă de la europarlamentare. E greu să simţi că-ţi bate careva pe umăr, nu-i aşa? Le place ăstora bătălia cu „piticii curajoşi“ mai ceva decât disputa cu dinozaurii „fricoşi“.

acum 2 ani · comentarii (10)
Modifică Setările