FOTO Limp Bizkit, concert „tradus” pentru persoanele cu deficienţe de auz la Electric Castle. Premieră în România la castelul din Bonţida 0

Electric Castle devine, oficial, primul festival de muzică din România cu show-uri accesibile persoanelor cu deficienţe de auz. Limp Bizkit, CHVRCHES, dar şi trupa de indie rock Gang of Youths vor avea astăzi o altă vedetă pe scenă alături de ele: Amber Galloway Gallego, cea mai cunoscută interpretă de limbaj mimico-gestual, specializată în interpretarea concertelor.

FOTO Limp Bizkit, concert „tradus” pentru persoanele cu deficienţe de auz la Electric Castle. Premieră în România la castelul din Bonţida Vezi comentarii 0

Mesajul judecătorului Danileţ pentru participanţii la Electric Castle: „Distracţie maximă şi ... să nu ne vedem! Sunt de serviciu la arestări“ | facebook

Mesajul judecătorului Danileţ pentru participanţii la Electric Castle: „Distracţie maximă şi ... să nu ne vedem! Sunt de serviciu la arestări“

Judecătorul clujean Cristian Danileţ a transmis un mesaj pe Facebook tinerilor din toată ţara care participă zilele acestea la Electric Castle. Magistratul a susţinut că încă avem sunt de soluţionat la Tribunalul Cluj cazuri cu spectatori de anul trecut de la Eelectric Castle, care au fost prinşi având asupra lor substanţe interzise.

Un român a fost nevoit să dea Fiscul în judecată pentru a putea afla numele unor funcţionare care l-au jignit. „Am întrebat cum se răscumpără titlurile de stat“

Un român a fost nevoit să dea Fiscul în judecată pentru a putea afla numele unor funcţionare care l-au jignit. „Am întrebat cum se răscumpără titlurile de stat“

Un tânăr din Cluj încearcă încă de la finalul anului 2018 să afle numele a două angajate de la Finanţe, despre care spune că l-au tratat nepoliticos, una dintre ele făcând o criză de nervi când a  întrebat ceva. Clujeanul a pierdut şi procesul cu Fiscul, iar acum cazul e la Curtea Constituţională.

Cine este organizatorul primei conferinţe din România dedicată adepţilor teoriei „Pământului Plat“: „Ce ni se spune azi despre Univers e bazat pe presupuneri“

Cine este organizatorul primei conferinţe din România dedicată adepţilor teoriei „Pământului Plat“: „Ce ni se spune azi despre Univers e bazat pe presupuneri“

Prima conferinţă a „Pământului Plat” din România va avea loc în această toamnă la Cluj-Napoca şi va fi organizată de Adi Rus, un cetăţean originar din Mediaş, care trăieşte de mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii. A început facultatea de Construcţii la Cluj-Napoca, apoi a plecat în SUA, unde a lucrat diverse joburi printre care şi şofer de taxi şi de limuzină. El are acum o firmă de transporturi.

Răspuns al mitropolitului Clujului la înmormântarea victimelor din Halkidiki: „De ce Dumnezeu a îngăduit ca mama şi copilul să părăsească această lume?”

Răspuns al mitropolitului Clujului la înmormântarea victimelor din Halkidiki: „De ce Dumnezeu a îngăduit ca mama şi copilul să părăsească această lume?”

Oana (38 de ani) şi Dragoş (6 ani), clujenii care au murit săptămâna trecută în urma furtunii din Halkidiki, au fost conduşi pe ultimul drum. La slujba emoţionantă de înmormântare oficiată de Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, au participat zeci de oameni îndureraţi de drama prin care trece familia.

Procurorul de caz în dosarul Lucan a fost detaşat. Ungureanu: „România devine raiul infractorilor cu complicitatea unor procurori ca Delcea şi a şefilor lui”

Procurorul de caz în dosarul Lucan a fost detaşat. Ungureanu: „România devine raiul infractorilor cu complicitatea unor procurori ca Delcea şi a şefilor lui”

Procurorul DIICOT Marian Delcea, cel care a demarat dosarul de corupţie al medicului clujean Mihai Lucan, a fost detaşat, la cerere, la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Bucureşti. Deputatul Emanuel Ungureanu, cel de la care a pornit dosarul Mihai Lucan, critică dur decizia magistratului: „cel mai probabil din laşitate, un procuror îşi bate joc de bolnavi şi îşi părăseşte munca”.

„Toţi pentru unul, unul pentru toţi“, principiul după care vor fi amendaţi clujenii care nu colectează gunoiul selectiv. Boc: „Noi la bloc ne cunoaştem“ | emil boc

„Toţi pentru unul, unul pentru toţi“, principiul după care vor fi amendaţi clujenii care nu colectează gunoiul selectiv. Boc: „Noi la bloc ne cunoaştem“

Cel mai ambiţios proiect de colectare selectivă din România, care prevede depozitarea deşeurilor în patru categorii: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă şi deşeuri reziduale/amestecate/menajere, are la două săptămâni de la implementare probleme mari la Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a explicat modul prin care vor fi amendate asociaţiile de proprietari care nu vor respecta noul regulament.

FOTO VIDEO Ce n-a văzut Patzaichin când s-a dat cu canotca la Cluj-Napoca. Râul Someş, o cumplită groapă de gunoi | emil boc

FOTO VIDEO Ce n-a văzut Patzaichin când s-a dat cu canotca la Cluj-Napoca. Râul Someş, o cumplită groapă de gunoi

Campionul Ivan Patzaichin a fost invitatul special al unui eveniment organizat la Cluj-Napoca pentru ca populaţia să conştientizeze importanţa de a avea un râu Someş curat, care poate deveni o atracţie a oraşului. Dezbaterile, atelierele, plimbările cu canotcile, concertele s-au desfăşurat la circa 1 kilometru în aval de o zonă în care râul a devenit groapă de gunoi şi autorităţile ridică, de ani de zile, din umeri.

Soţia părăsită, cheia uneia dintre cele mai mari anchete din istoria poliţiei britanice. Clujeanul suspectat de crimă a fost căutat timp de 6 ani

Soţia părăsită, cheia uneia dintre cele mai mari anchete din istoria poliţiei britanice. Clujeanul suspectat de crimă a fost căutat timp de 6 ani

Una dintre cele mai complexe anchete din istoria poliţiei din Marea Britanie, în care s-a folosit un număr record de probe ADN, a fost finalizată cu ajutorul soţiei principalului suspect, un tânăr care locuieşte în Dej. Cristian Sabou (27 de ani) a fost arestat zilele trecute fiind acuzat că a ucis, în urmă cu 6 ani, o artistă de 55 de ani din Anglia.

Cunoaşteţi expresia neaoşă exprimând una dintre multiplele faţete ale înţelepciunii noastre tradiţionale care spune că, intenţionat sau nu, printr-un gest sau o remarcă, poţi ajunge „să-l bagi pe cineva în boale“. Suntem, din nou, ca ţară, pe punctul să transformăm în renume internaţional o excentricitate proprie istoriei noastre zbuciumate şi plină de chestiuni ciudate, stranii sau pur şi simplu hilar-prosteşti.

acum 2 luni · comentarii (26)

Aderarea la UE şi NATO au fost cele mai bune/eficiente proiecte de ţară postdecembriste pentru ţara noastră. Pe termen mediu, România trebuie să adere la Zona Euro. Totuşi, românii sunt sătui de vorbe, vor fapte concrete, strategii şi programe pentru consolidarea integrării în cele două instituţii ce asigură stabilitate macro, politică, militară şi socială.

acum 2 luni · comentarii (5)

În ultimii ani am consumat „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de la un capăt la celălalt, aşa că acum e prima oară când rămân doar un weekend. Vor urma însă alte săptămâni în care voi continua să mă uit la filme mai mult decât în mod normal şi să citesc mai mult decât de obicei, pentru că asta face TIFF-ul din tine, te inspiră şi îţi trezeşte curiozitatea.

acum 2 luni · comentarii (6)

Am văzut comentarii de genul „domnule, nu e de râs! Omul putea să-şi rupă gâtul şi să moară”. Din fericire, Badea este bine-sănătos, după 5 minute şi-a revenit şi a plecat acasă. Acest deznodământ ne pune în faţa unui eveniment monden de tip circ. Întrebările importante sunt  de ce şi cum „livrează” presa cititorilor acest circ ca şi cum ar fi „subiectul zilei”.

acum 6 luni · comentarii (26)

„Coloana vertebrală“ a statului este roasă până la os de acest cancer care a fost folosit fără rezerve de toate partidele. De la director până la femeia de serviciu şi şofer, posturile în instituţiile publice sunt ocupate cu „recomandare“ de la partid. Acesta este adevăratul stat paralel.

acum 6 luni · comentarii (25)

„Zilele filmului românesc“ din cadrul „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de la Cluj-Napoca au debut joi cu două pelicule îndelung aşteptate şi care cu această ocazie au avut premiera naţională. Este vorba despre „Nu mă atinge-mă“, al Adinei Pintilie, câştigător al Ursului de Aur la Berlin, dar şi despre „Charleston“, în regia lui Andei Creţulescu.

acum 1 an · comentarii (2)

Transilvania International Film Festival (TIFF) a început la Cluj vineri, 25 mai, şi se încheie duminică, 3 iunie. TIFF-ul meu personal a început sâmbătă, cu „Sarabanda“, filmul lui Ingmar Bergman. De fapt nici n-a fost o alegere prea complicată, pentru că te poţi „întâlni“ cu Bergman pe toate străzile, mai ales că secţiunea „Close-up“ i-a fost dedicată anul acesta.

acum 1 an · comentarii (1)

Traficul aglomerat este în topul problemelor clujenilor. Maşinile poluează oraşul, ocupă spaţiul public, ne ţin cu nervi în tranzit. Traficul auto în oraş a sporit cu 40%. Peste 80% dintre maşini au o singură persoană înăuntru. Este o situaţie similară cu alte oraşe mari din ţară, de aceea administraţiile locale sunt puse în faţa unei întrebări importante: încurajăm traficul auto privat sau transportul în comun şi deplasarea sănătoasă?

acum 1 an · comentarii (20)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 2 ani · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 2 ani · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 2 ani · comentarii (145)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 2 ani · comentarii (99)