Peripeţiile americanului care a vândut tot ce avea doar ca să fie cu iubita româncă. „Alungat de vameşi, fugărit de birocraţie, dar finalul a fost cu happy end” VIDEO

Peripeţiile americanului care a vândut tot ce avea doar ca să fie cu iubita româncă. „Alungat de vameşi, fugărit de birocraţie, dar finalul a fost cu happy end” VIDEO

Un american îndrăgostit de o româncă din Dej (judeţul Cluj) a hotărât să se mute în România pentru a fi mai aproape de iubita lui. A venit chiar în România pentru a se căsători cu aleasa inimii, dar prima dată nu a fost lăsat să intre în ţară din cauza pandemiei. Nu a abandonat şi a revenit pentru marea sa dragoste, iar în pofida piedicilor care au urmat şi-a văzut visul împlinit.

Prejudiciu de 97.000 de euro constatat de Curtea de Conturi Cluj la Institutul de Transplant Renal

Prejudiciu de 97.000 de euro constatat de Curtea de Conturi Cluj la Institutul de Transplant Renal

Potrivit unui raport de audit al instituţiei financiare, realizat în 2018 pentru anul precedent, Institutul clujean a achitat aparatură medicală de zeci de mii de euro, tablete şi telefoane inteligente, nefolosite de medicii spitalului. Raportul mai arată că un contract încheiat cu Lukmed, clinica medicului Mihai Lucan, a îndatorat Institutul, bani pe care actualul manager speră să îi recupereze

Coordonatoarea proiectului „Lucruri care dor“ pentru cei 5 milioane de români ce muncesc în străinătate: „Mai bine să dea banii de cadouri pe bilete de avion“

Coordonatoarea proiectului „Lucruri care dor“ pentru cei 5 milioane de români ce muncesc în străinătate: „Mai bine să dea banii de cadouri pe bilete de avion“

Berlineza Anna Krauss, coordonatoarea unui proiect care analizează relaţiile dintre părinţii  care lucrează în Germania şi odraslele lor lăsate acasă, în ţări precum Turcia, România, Grecia, vorbeşte despre dramele care se nasc din această situaţie, în care adesea afecţiunea este înlocuită de bani pentru cadouri.

Proiectul de la Cluj susţinut de Ana Blandiana: „O poveste simbolică despre cum comuniştii au folosit ura ca element declanşator al istoriei” VIDEO

Proiectul de la Cluj susţinut de Ana Blandiana: „O poveste simbolică despre cum comuniştii au folosit ura ca element declanşator al istoriei” VIDEO

Poeta Ana Blandiana susţine proiectul prin care se încearcă reconstituirea uneia dintre cele mai dramatice părţi a istoriei noastre recente: povestea grupului de partizani Şuşman. Clubul Monarhiştilor Clujeni va realiza un complex muzeal în Apuseni care să-i facă pe contemporani să înţeleagă ce au pătimit câţiva dintre puţinii români care au avut curajul să lupte împotriva regimului comunist.

Încă o investiţie uriaşă anunţată la Cluj. „Costă 600 de milioane de euro, iar lucrările vor începe în 2023” | emil boc

Încă o investiţie uriaşă anunţată la Cluj. „Costă 600 de milioane de euro, iar lucrările vor începe în 2023”

Clujul este unul dintre oraşele care au investit în infrastructură, însă chiar şi aşa traficul continuă să fie infernal. Capitala Ardealului investeşte peste un miliard de euro în metrou, bani proveniţi din fonduri europene, şi pregăteşte o altă investiţie de proporţii în speranţa că va reuşi să simplifice traficul.

Harvard Kennedy School m-a angajat douăzeci de veri să predau Metode cantitative pentru că ştiu să lucrez cu cei al căror prim gând este fie “I hate Math”, fie “Math is humiliating”, ei încheind programul plăcându-le şi mai vrând. Interacţiunea de învăţare dintre “profani” (nu ştiu, nu înţeleg, nu-mi place, la ce-mi trebuie!…) şi mate, info, inginerie etc., e mereu fascinantă. La Harvard College, CS50 face şi pietrele să înveţe programare!... :-)

acum 3 luni · comentarii (4)

Să vrei să-i ocoleşti pe cei de la firma de recrutare sau pe cei de la HR, dacă se poate, şi să discuţi direct cu angajatorul final, cu cel care ia decizia, e cât se poate de logic şi de normal. Pentru că orice filtru în plus îţi scade şansele, desigur. Dar când treci la acţiune, ar fi bine să te asiguri că ştii bine care sunt mecanismele acelei de recrutări şi să faci o analiză SWOT temeinică, dacă chiar te interesează jobul respectiv.

acum 3 luni · comentarii (24)

Din datele date publicităţii rezultă că un milion de români au făcut şi rapelul, deci 2 milioane de vaccinuri, iar un milion doar prima doză. În total trei milioane de vaccinări în 3 luni. Un milion pe lună. În aprilie aşteptăm să vină cinci milioane de vaccinuri, după declaraţiile premierului. În cât timp vor fi administrate cele cinci milioane? În cinci luni? Dar cele care sosesc în luna mai?

acum 3 luni · comentarii (20)

Dacă vorbim de click-uri în cazul Marica, dragă Tolo, alea se puteau face şi dacă nu erau publicate numele soţilor implicaţi în triunghiul amoros şi imagini cu ei! Poate că nu atât de multe, dar măcar copiii celor două familii implicate, măcar părinţii şi bunicii lor nu ar fi plâns, uitându-se la meme-urile, la sutele de comentarii şi la „slut-shaming-ul“ care a urmat.

acum 1 an · comentarii (57)

În ultimii ani am consumat „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de la un capăt la celălalt, aşa că acum e prima oară când rămân doar un weekend. Vor urma însă alte săptămâni în care voi continua să mă uit la filme mai mult decât în mod normal şi să citesc mai mult decât de obicei, pentru că asta face TIFF-ul din tine, te inspiră şi îţi trezeşte curiozitatea.

acum 2 ani · comentarii (6)

Am văzut comentarii de genul „domnule, nu e de râs! Omul putea să-şi rupă gâtul şi să moară”. Din fericire, Badea este bine-sănătos, după 5 minute şi-a revenit şi a plecat acasă. Acest deznodământ ne pune în faţa unui eveniment monden de tip circ. Întrebările importante sunt  de ce şi cum „livrează” presa cititorilor acest circ ca şi cum ar fi „subiectul zilei”.

acum 2 ani · comentarii (26)

„Coloana vertebrală“ a statului este roasă până la os de acest cancer care a fost folosit fără rezerve de toate partidele. De la director până la femeia de serviciu şi şofer, posturile în instituţiile publice sunt ocupate cu „recomandare“ de la partid. Acesta este adevăratul stat paralel.

acum 2 ani · comentarii (25)

„Zilele filmului românesc“ din cadrul „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de la Cluj-Napoca au debut joi cu două pelicule îndelung aşteptate şi care cu această ocazie au avut premiera naţională. Este vorba despre „Nu mă atinge-mă“, al Adinei Pintilie, câştigător al Ursului de Aur la Berlin, dar şi despre „Charleston“, în regia lui Andei Creţulescu.

acum 3 ani · comentarii (2)

Transilvania International Film Festival (TIFF) a început la Cluj vineri, 25 mai, şi se încheie duminică, 3 iunie. TIFF-ul meu personal a început sâmbătă, cu „Sarabanda“, filmul lui Ingmar Bergman. De fapt nici n-a fost o alegere prea complicată, pentru că te poţi „întâlni“ cu Bergman pe toate străzile, mai ales că secţiunea „Close-up“ i-a fost dedicată anul acesta.

acum 3 ani · comentarii (1)

Când un personaj ca Sebastian Ghiţă plânge după acea mlaştină din care încă nu am ieşit cu totul, eu cred că un jurnalist nu trebuie să-i ofere batista lui, aşa cum a făcut Ion Cristoiu, ci să-şi respecte profesia.

acum 3 ani · comentarii (34)

Traficul aglomerat este în topul problemelor clujenilor. Maşinile poluează oraşul, ocupă spaţiul public, ne ţin cu nervi în tranzit. Traficul auto în oraş a sporit cu 40%. Peste 80% dintre maşini au o singură persoană înăuntru. Este o situaţie similară cu alte oraşe mari din ţară, de aceea administraţiile locale sunt puse în faţa unei întrebări importante: încurajăm traficul auto privat sau transportul în comun şi deplasarea sănătoasă?

acum 3 ani · comentarii (20)

Isterie pe Facebook după ce TIFF-ul a comis o „blasfemie” – a adus la festival un documentar despre manele şi o trupa de manelişti. Manelişti care, se ştie, nu plătesc taxe şi impozite. În ţara condusă de un condamnat penal, spectatorii care au dansat pe manele sunt proşti, iar TIFF-ul şi chiar Clujul s-au „manelizat”. Pe bune?

acum 4 ani · comentarii (29)

Transilvania International Film Festival (TIFF) ţine până duminică, 11 iunie, şi tot până atunci probabil că va ţine şi ploaia în Cluj-Napoca. Nu asta spun prognozele, dar dacă te uiţi pe geam îţi trebuie puţin curaj ca să ieşi din casă. Important e să te refugiezi într-un cinematograf şi de acolo nu prea mai contează fenomenele meteorologice.

acum 4 ani · comentarii (0)

Sunt clujean de treizeci de ani. Am ajuns în oraşul de pe Someşul Mic în 1988 ca student şi am rămas cetăţean al acestei urbe. Am văzut evoluţia Clujului din vremea când concetăţenii mei primeau 5 ouă pe cartelă, am trecut prin epoca în care Funar a transformat municipiul într-un epicentru al naţionalismului şi îl văd acum în vremea dezvoltării aberante. În ce constă „magnetismul” mitologiei Clujului?

acum 4 ani · comentarii (145)

Povestea Paulei Rad, absolventa de Conservator-femeie de serviciu care a impresionat vineri seara la „Românii au talent”, a fost cu grijă pusă în scenă pentru a stoarce maximul de emoţie pe modelul Costel Busuioc – tenorul-zidar. Eu cred că dincolo de emoţia primară pe care a provocat-o, povestea ei este despre altceva.

acum 4 ani · comentarii (99)
Modifică Setările