Bazinul olimpic din Alba Iulia, închis pe timp nelimitat datorită unor probleme grave. Apa se scurge din piscină în subsol

Bazinul olimpic din Alba Iulia, închis pe timp nelimitat datorită unor probleme grave. Apa se scurge din piscină în subsol

Bazinul Olimpic de înot din Alba Iulia a fost închis pe timp nedefinit după ce Primăria a constatat existenţa unor probleme grave care nu permit deschiderea în siguranţă a obiectivului. Clădirea a fost modernizată printr-un proiect realizat şi finanţat de Compania Naţională de Investiţii, dar lucrarea nu a fost recepţionată la 5 ani de la finalizarea investiţiei.

Haosul de acum din Marea Britanie poate genera un dezastru major care să afecteze nu numai economia, ci şi întreaga viaţă socială din UK. Mă rog, ei au vrut-o, aşa că trebuie aplicat cu străşnicie principiul neamestecului în treburile interne, asta însemnând că putem sta impasibili şi să asistăm la spectacolul care trimite acum în ridicol întreaga istorie a democraţiei parlamentare din această ţară? Teoretic, se poate.

acum 12 zile · comentarii (48)

Siria a intrat în ultima parte a războiului civil. Acesta a fost motivaţia intervenţiei multiplelor puteri globale şi regionale ale lumii, care şi-au găsit un spaţiu de consumare a rivalităţilor în Orientul Mijlociu. Confruntarea finală a început din aprilie în provincial Idlib, unul din cele 14 guvernorate ale Siriei, ultima redută a opoziţiei siriene şi cea mai mare.

acum 12 zile · comentarii (39)

Mai toată lumea aşteaptă să vadă ce va spune preşedintele Iohannis, semnează sau nu semnează decretele de numire a unor miniştri interimari în guvernul Dăncilă. În opinia mea nu semnează, pentru că ar încălca art. 85 din Constituţie, şi ar nega tot ce a spus până acum despre guvernul Dăncilă: că e o pacoste pentru România şi că trebuie să plece.

acum 13 zile · comentarii (55)

Am mai scris despre această situaţie inacceptabilă. Elevi de 11-13 ani obligaţi să înveţe la şcoală 34-36 de ore pe săptămână, plus temele de acasă încă 2-3 ore pe zi. Legea care prevedea reducerea numărului de ore la 20 de ore la primar, la 25 de ore pentru gimnaziu şi la 30 de ore pentru liceu,  intră azi la vot final în Senat.

acum 13 zile · comentarii (9)

S-ar putea ca, după ziua de neobişnuit de intense violenţe de ieri în Hong Kong, guvernul central chinez să fie extrem de tentat să răspundă după „modelul Tienanmen“ de tristă amintire, lăsând în linia a doua forţele de ordine (poliţie şi unităţile speciale de intervenţie anti-demonstranţi) şi aducând în stradă unităţile armatei.

acum 13 zile · comentarii (46)

Sâmbătă a fost o nouă zi de proteste la Moscova. În ciuda arestărilor masive – peste 2000 de persoane la 10 august, în cel mai mare protest public din 2012 – lumea continuă să iasă în stradă, sfidând maşinile cu gratii ce-şi aşteaptă arestaţii ridicaţi în stradă şi tunurile de apă plasate ostentativ în zona marilor proteste pentru descurajare.

acum 13 zile · comentarii (92)

După bine articulata şi categorica alocuţiune de miercuri seara a preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi după reacţiile imediate ale feluritelor formaţiuni politice, orice om de bună credinţă ar fi putut nutri speranţa că, încă din primele zile ale noii sesiuni parlamentare care începe astăzi, se vor face toate eforturile posibile în vederea ieşirii din criza politică prin care trece ţara.

acum 14 zile · comentarii (27)
Postari Recente