
Choux a la creme, un desert francez irezistibil. Care este reţeta
Choux a la creme este un desert clasic francez şi unul dintre cele mai iubite în întreaga lume. Se poate prepara uşor, reţeta fiind una destul de simplă.
Choux a la creme este un desert clasic francez şi unul dintre cele mai iubite în întreaga lume. Se poate prepara uşor, reţeta fiind una destul de simplă.
Un preparat sănătos, gustos şi simplu este salata de fasole verde păstăi. Poate fi consumată ca garnitură la friptură sau ca mâncare de post.
Sezonul căpşunelor româneşti, dulci şi parfumate, este pe terminate. De acum, mulţi se apucă să le conserve în dulceţuri şi gemuri, care le vor ajunge până la iarnă. În Ţinutul Buzăului, gospodinele cunosc reţete de dulceaţă şi mici trucuri care le ajută să menţină fructele întregi şi la fel de aromate ca atunci când erau proaspete.
Atunci când simţi nevoia să te răcoreşti cu un desert cremos şi uşor, atunci îngheţata din avocado este fix ceea ce ai nevoie, iar cel mai bun lucru este că acest desert savuros îl poţi pregăti chiar tu din câteva ingrediente.
O mâncare ieftină, gustoasă şi uşor de preparat este prazul cu măsline. Reţeta delicioasă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.
Reţeta desertului care îţi aduce aminte de copilărie: nuci umplute cu cremă de cacao. Aveţi nevoie de câteva ingrediente pentru a realiza acest preparat.
Pregătiţi îndeosebi vara, dovlecii umpluţi sunt un deliciu. Reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, publicată în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) le învaţă pe gospodine ce ingrediente să adauge pentru o mâncare gustoasă.
Un aperitiv gustos care se prepară rapid este plăcinta cu ceapă. Reţeta gustării delicioase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Crepes Suzette ar fi fost inventate de un picolo de 15 ani, la celebra Café de Paris din Monte Carlo, în 1895. Acolo se afla Prinţul de Wales, viitorul rege Eduard al Marii Britanii. Tânărul picolo s-a grăbit să-i servească prinţului desertul, însă clătitele au luat foc. Flambarea a fost exact elementul care l-a făcut pe prinţ să savureze desertul.
Un preparat delicios care nu lipseşte primăvara de pe mesele românilor este ciorba de salată verde. Reţeta delicioase mâncări o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Gustoşii mititei pot fi prepaţi şi acasă, iar rezultatul este spectaculos. Paşii gătirii trebuie respectaţi întocmai. Reţeta o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
În timp ce multe gospodine preferă să cumpere cozonaci de la patiserie, gata făcuţi, femeile din satele din Moldova păstrează cu sfinţenie obiceiurile de Paste şi reţete vechi de cozonac, moştenite din moşi strămoşi.
Mâncarea de spanac este un preparat uşor şi sănătos care se poate găti în diverse moduri. Aliment plin de vitamine şi hrănitor, preparatul iese delicios după reţeta lui Radu Anton Roman.
Oamenii care au ţinut postul Paştelui, duminică, de Florii, au dezlegare la peşte. Dacă gătitul peştelui proaspăt pare complicat, la îndemână sunt conservele.
Pulpa tradiţională de miel nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători. Este o reţetă uşoară, care se poate pregăti simplu şi rapid.
Un preparat gustos, ieftin şi sănătos este nelipsit de pe mesele românilor primăvara. Reţeta delicioasei ciorbe de lobodă o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
E perioada Postului Paştelui, aşa că această reţetă te poate salva dacă ai rămas în pană de idei. Este uşor de făcut şi extrem de delicioasă. În plus, ingredientele sunt simple, ieftine şi cu siguranţă le ai mereu la îndemână.
În judeţul Botoşani, pastilele cu iodură de potasiu au dispărut, în ultima săptămână din farmacii. De teama unui război nuclear, oamenii încep să ia preventiv aceste medicamente. Specialiştii spun însă că medicaţia după ureche riscă să deregleze întreg organismul şi să provoace probleme serioase de sănătate.
O reţetă delicioasă de ciorbă de fasole boabe o regăsim în lucrarea regretatului gastronom Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Preparatul iese deosebit de gustos dacă se respectă paşii gătirii.
O delicioasă ciorbă de burtă, recunoscută drept un leac natural pentru mahmureala de după Revelion, se prepară după reţeta regretatului jurnalist Radu Anton Roman. Paşii gătirii se găsesc în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Desert delicios, uşor de preparat, chec-ul cu rom şi stafide, este ideal pentru Revelion. Cu rom, stafide şi nucă, cu reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman gospodinele nu dau greş Paşii pregătirii preparatului îi regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
În zona Moldovei, o prăjitură vestită era preparată doar în perioada Crăciunului, chiar şi gurmandul Ion Creangă pomenind-o în scrierile sale
După o reţetă a maestrului gastronomiei româneşti, Radu Anton Roman, gospodinele nu vor da greş cu sarmalele pentru sărbătoarea de Crăciun.
Nelipsiţi de pe masa de Crăciun, cârnaţii de casă ies delicioşi dacă sunt preparaţi după reţeta regretatului Radu Anton Roman. În lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), gospodinele găsesc paşii gătirii, dar şi câteva secrete pentru ca aceştia să iasă perfect.
Un preparat uşor, preferat în post, iese delicios după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gustosul pilaf se găteşte rapid, fiind nevoie de doar câteva ingrediente. Reţeta a fost publicată în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cele mai bune brânzoaice munteneşti se fac după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii gătirii îi găsim în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, publicată în 1998 la Editura Paideia.
Tradiţionala varză murată este una dintre delicatesele pregătite toamna de gospodine şi poate fi folosită pentru o mulţime de preparate, de la sarmale, la diverse salate. Află cele mai bune ponturi pentru ca gustul ei să iasă desavârşit.
Gospodarii care pun toamna varză la murat nu dau greş cu reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. În lucrarea“Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), autorul dezvăluie mici secrete despre condimentele care trebuie adăugate şi în cel fel de vas se pun verzele la murat pentru ca zeama să iasă limpede.
Clasica reţetă pentru prepararea ardeilor umpluţi nu este costisitoare, însă bucătarul trebuie să aloce câteva ore bune pentru cumpărături şi procesul de gătire. Odată ajunşi în farfurie, ardeii umpluţi pot fi consumaţi cu smântână şi salată de sfectă roşie cu hrean.
Credeai că doar castraveţii, gogoşarii sau varza se pot mura? Uită că şi lămâile fac casă bună cu sarea şi se pot folosi în orice reţetă care necesită lămâi proaspete, oferind o aromă mai fină.