„Crap prăjit ca la Jurilovca“, în meniul unui mare hotel din Ardeal. Mirarea primarului tulcean când a văzut preparatul VIDEO

0
Publicat:

Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca (Tulcea), a rămas uimit când a văzut în meniul unui mare hotel din Sibiu preparatul „crap prăjit ca la Jurilovca”. Edilul dobrogean face o recomandare culinară pentru cei care vin în Delta Dunării.

Crap prăjit - arhiva foto Shutterstok
Crap prăjit - arhiva foto Shutterstok

„Am întrebat în stânga și-n dreapta, în aproape toată comuna, și am aflat că noi, la Jurilovca, Sălcioara și Vișina, nu prăjim crapul într-un fel specific. Dar dacă cei de la hotelul Ramada din Sibiu au găsit o rețetă de crap prăjit <ca la Jurilovca>, nu putem decât să ne bucurăm”, scrie Eugen Ion, primarul din Jurilovca.

Primarul spune că ar recomanda și borșul lipovenesc de Jurilovca, un preparat care-și are locul pe lista oricărui gurmand iubitor de mâncăruri din pește.

„Văzând crapul prăjit ca la Jurilovca în meniul unui hotel de 4 stele, oricine s-ar putea gândi că e vorba de o destinație exotică. Avem peisaje de poveste, da, dar chiar exotici nu suntem, mai ales că se poate ajunge ușor, cu mașina. Așa că, dacă vreți să încercați mâncăruri gătite ca la Jurilovca, vă așteptăm cu drag, oricând”, adaugă Eugen Ion.

Jurilovca a devenit în ultimii ani o destinație turistică în sine, un loc unde turiștii pot afla despre cultura și obiceiurile comunității de ruși lipoveni, pot gusta din bucătăria tradițională bazată în special pe preparate din pește, pot vizita diferite obiective turistice situate în zona continentală a județului Tulcea ori face excursii pe apă în Delta Dunării. 

Transformarea comunei dintr-un loc de tranzit într-o destinație turistică s-a făcut treptat, plecând de la nevoile localnicilor de a trăi la nivelul timpurilor actuale.

În ultimii zece ani, administrația locală a reușit să atragă investiții guvernamentale și europene în valoare de peste 168 de milioane de lei. Cu acești bani, dar și cu cei de la bugetul local, primăria a asfaltat străzile, a racordat gospodăriile la rețele moderne de alimentare cu apă și la cele de canalizare, a reabilitat și dotat la standarde europene unitățile de învățământ. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite