Cornuri delicioase cu magiun, rețeta cu care nu dai greș. Pașii pregătirii desertului aromat și ieftin

0
Publicat:

Rețeta cornurilor pufoase cu magiun/gem este simplă, delicioasă și se prepară foarte repede, iar rezultatul este minunat. Pentru desertul gustos care va impresiona musafirii ai nevoie de câteva ingrediente.

Cornuri cu magiun, un desert gustos FOTO Shutterstock
Cornuri cu magiun, un desert gustos FOTO Shutterstock

Ingrediente

  • Aluat:
  • 750 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 300 ml lapte
  • 130 g unt
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • un borcan de 370 g de gem/magiun
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Întâi punem drojdia la crescut cu puțin lapte cald și puțin zahăr (din cantitățile date). Topim untul, încălzim laptele și batem ușor ouăle cu sarea, zahărul tos și cel vanilat.

Cernem făina intr-un bol, adăugăm untul, laptele calduț, ouăle bătute și drojdia activată. Frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios. Acoperim vasul și lăsăm la crescut până își dublează volumul”, arată gustos.ro.

După ce aluatul a crescut, compoziția o împărțim în 4 bucăți, pe care le întindem în formă rotundă. Tăiem fiecare cerc in 8 bucăți, iar capetele le crestăm puțin să putem da forma de corn. Punem la baza fiecăruia câte o linguriță de magiun/gem ( care să nu curga) și rulăm.

Așezăm cornurile în tăvi tapetate cu hârtie de copt sau covorașe de silicon. Le mai lăsăm la dospit în jur de 20-30 de minute. Apoi le ungem cu ou bătut și le coacem 35-40 de minute (180 de grade C, cuptor preîncălzit) sau până când se rumenesc frumos. Obținem niște cornuri pufoase, aromate și foarte gustoase”, arată sursa citată mai sus.

Beneficiile magiunului de prune pentru organism

Pentru că are zahăr natural, neprelucrat, magiunul nu stresează pancreasul şi este bun chiar şi pentru cei care suferă de diabet. Iată şi alte beneficii ale magiunului de prune pentru organism:

Prunele au calităţi deosebite cunoscute din vremuri străvechi. Conservat sub formă de magiun, prunele oferă beneficii organismului. Se spune că magiunul este foarte bogat în antioxidanţi. 

De asemenea, pentru că este foarte bogat în fibre, se spune că poate stimula digestia şi îi ajută pe cei care suferă de constipaţie. Pe lista de beneficii ale magiunului de prune pentru sănătate trebuie trecut şi faptul că aduce un aport însemnat de potasiu, magneziu, fier, calciu, bor şi seleniu. Consumul de magiun de prune protejează sistemul nervos şi cel muscular. 

De asemenea, nutriţioniştii mai spun că magiunul de prune întăreşte sistemul imunitar. Pe lângă faptul că energizează, magiunul de prune ajută şi la detoxifierea organismului. Mai mult, ajută organismul să absoarbă calciul, magneziul, vitamina D şi menţine oasele sănătoase.  

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite