Prăjitură simplă și rapidă fără coacere, cu banane sau alte fructe. Rețete răcoroase de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăjiturile fără coacere sunt o variantă simplă și rapidă și o alternativă perfectă pentru zilele toride de vară, când simțim nevoia de ceva dulce, dar rece.

foto cheesecake
3 rețete incredibile, gata în doar câteva minute ce nu necesită coacere FOTO Arhivă

Marele beneficiu pentru astfel de rețete este că prijitura poate fi consumată imediat după ce sunt utilizate toate ingredientele, fără a fi nevoie de coacere și răcire, potrivit e-cuisine.ro.

Tot ce este necesar pentru ca prăjitura să fie perfectă este ca aceasta să fie răcită 2-3 ore după ce este gata, dar asta nu este o condiție obligatorie.

În aceste tipuri de prăjituri se pot adăuga tot felul de fructe, proaspete sau congelate, dar și sosusuri pentru deserturi, precum cele cu aromă de caramel sau cioclată, siropuri de fructe sau frișcă.

Prăjitură simplă și rapidă, fără coacere, cu banane

În general, toate prăjiturile cu banane sunt gustoase și au un farmec aparte, având un caracter exotic.

În plus, aceste prăjituri au beneficii și pentru sănătate, deoarece adăugând banane în rețete, cantitatea de zahăr trebuie să fie mai mică.

Rețeta este simplă, modul de preparare fiind asemănător cu al clasicelor prăjituri fără coacere de tip cheesecake, iar rezultatul este delicios. 

Ingrediente

  • 300 g unt topit (100 g pentru crustă și 200 g pentru umplutură)
  • 400 g biscuiți simpli
  •  Două linguri de zahăr pudră (sau mai puțin dacă bananele și fructele din compot sunt suficient de dulci)
  • 4 ouă
  • 6 banane
  • 1 conservă de ananas în sirop (sau orice alt compot de fructe)
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 25 g gelatină
  • O bucățică de ciocolată pentru decor 

Indicații

Zdrobește biscuiții și combină cu 100 de grame de unt topit. Formează crusta într-o tavă de tort cu pereți detașabili și apoi las-o la frigider ca să se întărească.

Într-un bol care poate fi pus în apă fierbinte bate bine ouăle întregi cu zahărul în baie de apă (apa nu trebuie să clocotească), până rezultă o cremă spumoasă și fină. Bate frișca și strivește bine 4 banane până rezultă un piure fin.

Pune piureul de banane în crema de ouă rece și omogenizează, apoi adaugă frișca bătută. Pune gelatina și amestecă. (verifică dacă trebuie sau nu înmuiată și prepară gelatina conform indicațiilor). Adaugă bucățile de ananas bine scurse de suc și, eventual, tăiate mărunt.

Taie felii cele două banane rămase și așază-le pe crusta. Adaugă crema și nivelează. Prajitura trebuie să stea peste noapte la frigider. Se servește decorată cu ciocolată rasă sau cum vrei tu!

Prăjitură fără coacere cu ciocolată și cremă de vanilie

Combinația de vanilie cu ciocolată este una dintre cele mai des întâlnite și favorita multora în ceea ce ține prăjiturile, iar acest lucru nu este deloc întâmplător.

Această este una dintre cele mai plăcute și gustoase combinații, iar cu un blat crocant de biscuiți și ciocolată, iar rezultatul este perfect.

Ingrediente

  • 400 g biscuiți cu cacao
  • 4 linguri de fulgi de cocos
  • 250 g unt (100 g pentru crusta de biscuiți, 150 g pentru crema)
  • 1 l lapte
  •  200 g zahăr pudră
  • 5 gălbenușuri
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • vanilie
  • 200 g ciocolată neagră pentru prăjituri
  • 200 ml smântână pentru frișcă

Indicații

Marunțește biscuiții cât mai bine. Poți utiliza și un robot de bucătărie. Amestecă biscuiții cu fulgii de cocos și 100 de g de unt topit și răcit și jumătate din ciocolată topită în prealabil. Amestecă bine și așază totul într-o tavă, cu pereți detașabili și nivelează prin apăsare. Pune crusta la rece.

Cremă de vanilie se prepară în mod clasic: dizolvă amidonul în câteva linguri de lapte, apoi omogenizează-l în tot laptele. Bate foarte bine gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă fină și adaugă esența de vanilie. Pune încet laptele și amestecă. Transferă compoziția pe foc mic și amestecă încontinuu până ce crema capătă consistența unei creme tartinabile. Dă deoparte și lasă să se răcească. Când este rece, adaugă untul rămas, bate cu mixerul până devine fină.

Pune crema de vanilie peste blatul de biscuiți și uniformizează cu o spatulă.

Topește a doua jumătate de ciocolată. Pune smântâna pentru frișcă pe foc și las-o să se înfierbânte bine, fără să fiarbă. Pune smântâna fierbinte peste ciocolata. Lasă glazura să se răcească puțin și toarn-o peste crema de vanilie. Dă prăjitura la rece pentru minim 4 ore.

Prăjitura fără coacere cu iaurt

Aceasta este una dintre cele mai bune și răcoritoare prăjituri fără coacere, iar rețeta este foarte simplă.

Ingrediente

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 200 g unt cu 60% grăsime
  • 600 g iaurt simplu gras, din lapte integral
  • 20 g foi de gelatină
  • 3 linguri de lapte
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g zahăr pudră

Indicații

Tapetează o tavă rotundă cu diametrul de 20 de centimetri cu hârtie de copt. Topește untul, lasă-l să se răcească puțin. Macină biscuiții până devin o pudră și adaugă peste ei, într-un bol untul topit. Omogenizează bine și așază-l în tavă presând bine. Pune tava la rece – eventual în congelator.

Pune foile de gelatină să se înmoaie. Încălzește laptele într-o cratiță. Gelatina moale se stoarce și se pune în laptele fierbinte. Amestecă cu un tel pentru a topi gelatina și pune, dacă este nevoie, lapte din nou pe foc, dar fără să fiarbă. Când s-a topit complet gelatina, dă deoparte și lasă să se răcească bine.

Smântâna lichidă se bate cu zahărul pudră. Pune iaurtul într-un bol, adaugă laptele cu gelatină și amestecă energic pentru omogenizare, și apoi încet, adaugă frișca. Crema obținută se pune în forma rece, se nivelează suprafața și se lasă în frigider să se întărească pentru minimum 5 ore. Prăjitura cu iaurt fără coacere este gata și poate fi servită simplă, cu ciocolată rasă, sirop de fructe ori fructe proaspete de sezon. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite