Cum să prepari faimoasele paste Barbie. Rețetele virale pe internet și secretul culorii roz VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rozul se potrivește la orice, în această vară, chiar la mâncare. Odată cu revenirea trend-ului Barbie, pe rețelele de socializare a apărut o rețetă virală de paste, cu un sos de culoarea roz deschis. Deși sunt numeroase reinterpretări, inclusiv variante vegane, tot secretul constă într-un anumit ingredient.

Paste „Barbie” FOTO Captură Tiktok/ Instagram
Paste „Barbie” FOTO Captură Tiktok/ Instagram

Rozul este oficial culoarea verii, grație filmului Barbie, extrem de așteptat și de un foarte mare succes. Hainele și obiectele de mobilier nu sunt singurele lucruri la mare căutare, odată cu noua modă Pe TikTok și Instagram, o rețetă de „paste Barbie” roz a devenit virală. Tot mai multă lume este dornică să o încerce, așa că o prepară chiar la ei acasă. Este simplă, rapidă și delicioasă.

Sfecla, ingredientul nelipsit

Kat Clark (@katclark) se numără printre creatorii de conținut de pe Tiktok care s-a filmat în timp ce pregătește faimoasele paste roz. Folosește doar câteva ingrediente: sfeclă, brânză feta, iaurt grecesc simplu, usturoi prăjit, apă și, bineînțeles, paste.

Influencerul a ales tăiței cavatappi, însă pot fi folosite absolut orice paste.

Se vorbește atât de mult despre Barbie în acest moment și simt că Barbie cu siguranță ar mânca asta”, spune ea.

Ingredientele sunt mixate la blender, turnate peste paste și amestecate. Clark sugerează ca pastele să fie lăsate timp de 10 minute, astfel încât pastele să capete culoarea sosului.

Pare ciudat, dar are un gust atât de delicios”, a mai adăugat influencerul.

Comentariile nu au întârziat să apară.

„Arată uimitor. O să încerc asta cu fiica mea și o să-i spun că sunt paste Barbie”, a scris cineva.

De asemenea, pe Instagram au apărut mai multe variante de rețete. La pastele Barbie se poate adăuga, după gust, suc de lămâie, ulei de măsline, lapte/ lapte de cocos.

Exemplul 1

Ingrediente:

2 bucăți de sfeclă fiartă și curățată de coajă,

brânză de oaie (feta),

4 linguri ulei de măsline,

1 linguriță de sare,

1 linguriță piper negru,

150 ml lapte de cocos,

1/2 suc de lămâie ,

Se pot decora cu bucăți de caju și frunze de busuioc.

Exemplul 2

Ingrediente:

4 bucăți de sfeclă fiartă, decojită și tăiată felii,

1 ceapă albă tocată felii,

100 de grame de cremă de brânză la temperatura camerei,

1 linguriță sare,

1 linguriță de praf de usturoi,

1/4 cană de vin alb,

500 de grame de paste,

ulei de măsline.

Mod de preparare:

1. Pastele se pun la fiert.

2. Într-o tigaie mare, la foc mediu, stropită cu ulei de măsline, adaugă ceapa și rumeneste-o câteva minute până se înmoaie. Adaugă sfecla. Pune sare și condimente după gust. Când ceapa devine transparentă, adaugă vinul și lasă alcoolul să se evapore.

3. Adaugă crema de brânză și amestecă până se integrează.

4. Mixează totul într-un blender, până se obține un amestec cremos și omogen.

5. Amestecă totul într-o tigaie: pastele cu sosul.

6. Se pot servi cu busuioc proaspăt tocat și parmezan.

Varianta vegană, cu doar două ingrediente

Există și o variantă vegană, ce nu necesită mai mult de două ingrediente, pentru sos. Acestea sunt: smântâna vegană și sfecla. Pentru fiecare pachet de smântână sau brânză ricotta vegană se vor folosi fie 2-3 bucăți de sfecle mici, fie una mare.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite