Rețeta de cheesecake sărat cu dulceață de roșii. Un aperitiv franțuzesc inedit, pentru orice masă festivă

0
Publicat:

Când auzim de cheesecake, automat ne gândim la un desert, o delicioasă și populară prăjitură sau desert cu bază de brânză, cu o textură cremoasă și un gust bogat. Există însă și o rețetă cu totul inedită, o variantă sărată, care va lua prin surprindere invitații oricărei mese festive.

Cheesecake sărat cu dulceață de roșii FOTO Adevărul
Cheesecake sărat cu dulceață de roșii FOTO Adevărul

Ingredientul neobișnuit, ce îi va da preparatului un gust nemaîntâlnit este dulceața de roșii. Totodată, crema este preparată cu brânză sărată, de capră.

Ingrediente:

Cremă:

Cremă de brânză - 500 grame,

Brânză de capră (Ile de France Chavroux) - 500 grame.

Crumble:

Biscuiți sărați - 200 grame,

Unt - 30 grame.

Dulceață de roșii:

Zahăr - 175 grame,

Roșii cherry - 350 grame,

Sare - 1 gram,

Ardei iute - 5 grame.

(opțional: 3-5 grame de agar-agar)

Mod de preparare:

1. Curățăm și spălăm roșiile, le tăiem pe jumătate, adăugăm zahărul peste ele și le lăsăm timp de 3-4 ore. Sucul obținut din scurgerea roșiilor îl punem pe foc și îl lăsăm să se reducă.

2. Adăugăm roșiile cherry, ardeiul iute tăiat fâșii și le gătim la foc mic până când roșiile se înmoaie. Apoi se lasă la răcit. Opțional se poate pune spre sfârșit agar-agar pentru o închegare mai bună. Zdrobim biscuiții sărați într-un chopper, iar apoi îi amestecăm cu untul topit. Mixăm cele două feluri de brânză.

3. Pentru montaj pregătim un pahar unde adăugăm crumble-ul de biscuiți, îl presăm ușor, adăugăm crema de brânză, iar deasupra dulceața de roșii.

FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Rețeta a fost propusă de Chef Alex Cîrțu, în echipă cu Chef Petre și Chef Ștefan, care au realizat 10 reţete de aperitive, gustări și deserturi create cu brânzeturi din gama Ile de France. Acestea au putut fi degustate la standul brand-ului francez, prezent pentru prima oară în cadrul Foodservice & Hospitality Expo.

Primele produse Ile de France au fost aduse pe piața din România în 2015. În prezent, brandul are o gamă extinsă de brânzeturi Brie, Camembert, Brie au Bleu, Roquefort și brânzeturi din lapte de capră.

FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Pentru a fi mai aproape de clienţii din Food Service, Delaco a dezvoltat și un studio de gătit în București, unde sunt testate o serie de rețete împreună cu clienții și unde sunt susținute traininguri pentru bucătari şi echipa proprie.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite