Cornete cu cremă de vanilie, rețeta simplă a celui mai delicios desert

0
Publicat:

Cornetele cu cremă de vanilie sunt un desert delicios care te teleportează în anii copilăriei. Sunt ușor de făcut, mai ales dacă avem la îndemână aluatul gata preparat, care se găsește la supermarket.

image

Pentru delicioasele cornete cu cremă de vanilie nu avem nevoie foarte multe ingrediente, dar trebuie să avem formele metalice de cornet. De asemenea, pentru a nu mai pierde vreme cu pregătirea aluatului, se poate folosi cel cumpărat din supermarket, care este foarte bun, de altfel.

Așadar, iată de ce avem nevoie:

400 g aluat foitaj

Pentru cremă

1 l lapte

4 gălbenuşuri

150 g făină

250 g zahăr

1 fiolă esenţă vanilie

30 g unt

zahăr pudră, pentru decor

Din aluatul foitaj, tai fâşii de aproximativ 2 cm lăţime. Ungi formele metalice pentru cornete cu puţin ulei şi rulezi, pe fiecare dintre ele, fâşiile de aluat, apăsând uşor pentru ca acesta să adere bine la formă.

Le pui în tăvi tapetate şi le dai la cuptor până se rumenesc, întorcându-le pe ambele părţi. Le laşi la răcit.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporezi făina. Dai laptele în clocot şi îl torni în fir subţire peste amestecul de mai sus.

Citește pe Clickpoftabuna Cum procedezi mai departe, pentru prepararea delicioaselor cornete cu vanilie.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite