Cum să faci ardei umpluți de post, ca la Mânăstirea Prislop. Rețeta unui preparat savuros

0
Publicat:

Ne aflăm în Postul Paștelui, iar preparatele care se încadrează în rigorile acestei perioade cu semnificații religioase sunt la mare căutare. O rețetă de la Mânăstirea Prislop, de ardei umpluți de post, este populară în aceste zile.

Ardei umpluți de post. FOTO Shutterstock
Ardei umpluți de post. FOTO Shutterstock

Ai nevoie de cinci ardei grași, două roșii, un ardei verde, doi morcovi, două cepe, cinci sau șase ciuperci champignon, 100 de grame de orez, 350 ml de suc de roșii, o linguriță de boia dulce, o legătură de pătrunjel, o legătură de mărar, cât și șase linguri de ulei.

Cum să pregătești ardeii umpluți de post

Trebuie să începi prin a spăla bine ardeii, apoi să le îndepărtezi cotorul. Partea superioară trebuie păstrată pentru a forma capacul, însă nu trebuie să uiți să cureți interiorul ardeilor de semințe. De asemenea, și celelalte legume trebuie bine spălate. 

Ulterior, tai ceapa mărunt, iar ardeiul verde și ciupercile în cuburi mici, în timp ce morcovul poate fi dat pe răzătoare.

Pasul următor este să călești ceapa în ulei, până devine opacă. Apoi poți adăuga morcovul și ardeiul și lași totul la foc vreme de un minut. În acest punct poți adăuga ciupercile, boiaua, și un praf de sare.

Roșiile, tăiate în bucăți mici, trebuie adăugate peste legume, împreună cu orezul. Desigur, mai poți adăuga sare și piper, după gust. Acest amestec trebuie lăsat la călit, până când orezul absoarbe tot lichidul lăsat de legume. Mai trebuie să tai verdeața cât mai mărunt, să păstrezi aproximativ un sfert, iar restul să îl adăugi în orez.

Articolul integral, în Click!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite