Cum să profitați la maximum de căpșunile prea coapte sau insuficient de coapte | REȚETĂ
0Coacerea căpșunilor intensifică aroma și dulceața lor, salvându-vă de un bol inestetic de fructe prea coapte sau insuficient coapte. Coapte simplu și fără ingrediente adiționale, delicioasele fructe au o aromă remarcabilă, potrivit unui pont din bucătărie.
Cu toate acestea, puteți adăuga un îndulcitor și câteva arome, cum ar fi scorțișoara, coaja de citrice și vanilia, pentru a crea o aromă și mai intensă, mai nuanțată.
Serviți căpșuni coapte calde sau reci cu înghețată, în terci de ovăz sau clătite, sau fiți creativi cu ce mai aveți prin bucătărie și serviți-le într-un fel de mâncare sărat, amestecate cu cu brânză, condimente și oțet balsamic pentru o combinație de arome spectaculoasă.
Pentru a economisi energie, luați în considerare coacerea căpșunilor când cuptorul este deja cald sau alături de alte ingrediente care nu vor imprima un gust nedorit, cum ar fi un desert sau de ce nu chiar alături de legume.
Căpșuni la cuptor
Bine distanțate pe o tavă de copt, le puteți lăsa în cuptor timp de 20-30 de minute pentru a obține o transformare magică, prin care aroma se va intensifica la noi înălțimi. Serviți-le cu desertul preferat, sau pentru a decora o Pavlova incredibilă - desertul iconic și rafinat, celebrat pentru textura sa crocantă la exterior și moale la interior, compus în principal din bezea.
Alternativ, căpșunile coapte pot fi folosite și într-un preparat sărat, amestecate cu burrata - brânza italiană moale și cremoasă, cunoscută pentru textura sa delicată și gustul bogat – sau caș, busuioc, oțet balsamic și piper negru după gust. Vă propunem o rețetă din gastronomie numai bună pentru a vă răcori și sătura în zilele toride de vară.
Ingrediente:
• 300 g sau mai multe căpșuni
• 2 linguri îndulcitor (cum ar fi siropul de arțar, mierea sau zahărul nerafinat)
• ¼ linguriță condimente (scorțișoară, condiment pentru prăjituri sau vanilie)
• 3 bucăți coajă de citrice (lămâie, lime sau portocală), decojite fără partea albă amară
• 3 crenguțe de ierburi (busuioc, cimbru sau salvie)
• Semințele, dar și păstaia de vanilie goală, sau 1/2 linguriță extract de vanilie
Clătiți căpșunile sub robinet și lăsați-le să se usuce. Îndepărtați cu grijă codițele verzi, apoi tăiați căpșunile în jumătate pe lungime și puneți-le pe o tavă de copt. Adăugați orice ingrediente opționale. Amestecați totul împreună, apoi întindeți căpșunile astfel încât să aibă puțin spațiu între ele pentru a se prăji uniform.
Coaceți la 210°C (190°C ventilat) timp de 20-30 de minute sau până când căpșunile încep să se zbârcească și să se caramelizeze. Serviți-le calde sau lăsați-le să se răcească. Rezistă refrigerate pentru până la cinci zile.