Rețetă de vară: Salată de cartofi cu tzatziki, ușor de preparat
0Salata de cartofi cu sos tzatziki este alegerea ideală pentru zilele toride de vară. Combinația între cremozitatea cartofilor și prospețimea iaurtului cu castraveți va cuceri imediat pe oricine. Simplu de făcut și plină de arome autentice, salată va deveni rapid vedeta meselor tale estivale.

Pentru a obține aromă maximă în această rețetă, există câteva esențiale. Fierbeți cartofii cu multă sare – deși pare excesiv, aceștia pot suporta cantitatea mare de sare, și vor fi perfect condimentați fără a deveni prea sărați. După fierbere, amestecați cartofii fierbinți cu ulei de măsline și usturoi crud ras. Uleiul de măsline adaugă umiditate, iar usturoiul pătrunde în interiorul cartofilor, care, fiind fierbinți, gătesc ușor usturoiul, eliminând gustul său crud., potrivit Simply Recipes.
Ingrediente
Pentru a prepara salata de cartofi cu sos tzatziki aveți nevoie de :
- 1 kg cartofi mici, curățați
- 2 litri de apă
- 4 lingurițe de sare
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin, plus mai mult pentru stropire
- 2 căței de usturoi, rași mărunt
- 125 g iaurt grecesc simplu
- Mărar proaspăt, tocat și împărțit
- 1 castravete
- 1 lingură suc proaspăt de lămâie (aproximativ 1/2 lămâie)
- Puțin piper negru proaspăt măcinat
Mod de Preparare
Fierbeți cartofii:
- Se adaugă cartofii, apa și sarea într-o oală mare. Se acoperă și se aduc la fierbere la foc mediu-mare.
- Îndepărtați capacul, reduceți focul la mediu și fierbeți timp de 15-20 de minute, până când cartofii sunt ușor de străpuns cu furculița.
Se stropesc cu ulei și usturoi:
- Se scurg și se transferă cartofii într-un castron mare de servire, se amestecă imediat cu uleiul de măsline și usturoiul ras . Cartofii se răcesc la temperatura camerei, aproximativ 1 oră.
Se prepară tzatziki:
- Între timp, se prepară sosul. Într-un bol mic, combinați iaurtul, jumătate din mărar, castravetele ras, sucul de lămâie și piperul negru.
- Se acoperă și se păstrează la frigider până când este gata de servire.

Amestecați și serviți:
- Tăiați cartofii mai mici în jumătate; tăiați cartofii mai mari în sferturi.
- Se amestecă cu dressingul și se gustă, condimentând după cum este necesar.
- Se ornează cu mărarul rămas și un strop de ulei de măsline. Se servește la temperatura camerei sau refrigerată.
Păstrați salata de cartofi rămasă într-un recipient etanș la frigider timp de 3-4 zile.
Această salată de cartofi cu sos tzatziki este perfectă pentru zilele calde de vară. Simplu de preparat, este ideală pentru picnicuri, grătare sau o masă ușoară și sănătoasă.