Cum preparăm chec de post, rețeta delicioasă cu dulceață de zmeură

0
Publicat:

Chiar dacă a început Postul Crăciunului, nu înseamnă că gospodinele nu mai pot prepară deserturi delicioase. Site-urile culinare abundă în rețete.

Chec de post
Chec de post

Conform site-ului Dulciuri fel de fel, pentru acest preparat avem nevoie de o cană de zahăr, o jumătate cană ulei, o cană de apă, două căni de făină, o lingură zahăr vanilat, un praf de copt, două linguri cacao neagră, două linguri dulceață de zmeură, trei linguri nucă de cocoș.

Mod de preparare

Punem într-un castron apă, uleiul, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt și făînă. Mixam apoi până obținem o compoziție omogenă, că o smântână mai groasă. Se poate folosi și apă minerală sau orice alt lichid care se încadrează în categoria „de post”. în loc de ulei de floarea soarelui puteți folosi și ulei de cocos.

Împărțim compoziția în două. În una dintre ele punem pudra de cacao și dulceața de zmeură și omogenizăm. În cealaltă parte încorporăm nuca de cocos. În loc de cacao se poate pune pudra de roșcoave.

Într-o tavă de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină punem cele două compoziții, alternându-le.

Dăm la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru aproximativ 45-50 de minute, până suprafață checului devine fermă și apar crăpături. Se face proba cu scobitoarea.

Beneficiile postului negru

Postul negru a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate, controlul îmbunătățit al zahărului din sânge, scăderea inflamației și îmbunătățirea sănătății inimii. De asemenea, ar putea oferi protecție împotriva anumitor afecțiuni precum cancerul și tulburările neurodegenerative.

Reduce rezistența la insulină

Mai multe studii au descoperit că postul negru poate îmbunătăți controlul zahărului din sânge, ceea ce ar putea fi util în special pentru cei cu risc de diabet. S-a constatat că atât postul intermitent, cât și postul negru cu zile alternative au fost la fel de eficiente ca limitarea aportului de calorii la reducerea rezistenței la insulină. Scăderea rezistenței la insulină poate crește sensibilitatea corpului la insulină, permițându-i să transporte mai eficient glucoza din sânge la celule.

Combate inflamația

Cercetările arată că inflamația poate fi implicată în dezvoltarea afecțiunilor cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și artrita reumatoidă. Unele studii au descoperit că postul negru poate ajuta la scăderea nivelului de inflamație și la menținerea sănătății. O revizuire a 18 studii a constatat că postul intermitent ar putea reduce semnificativ nivelurile de proteină C reactivă, care este un marker al inflamației.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Unele cercetări au descoperit că includerea postului negru în viața ta poate fi deosebit de benefică atunci când vine vorba de sănătatea inimii. Postul reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, arată studiile.

Stimulează funcția creierului și previne tulburările neurodegenerative

Deși cercetarea se limitează în mare parte la studii pe animale, mai multe cercetări au descoperit că postul negru ar putea avea un efect puternic asupra sănătății creierului.

Un studiu din 2013 pe șoareci a arătat că practicarea postului intermitent timp de 11 luni a îmbunătățit atât funcția creierului, cât și structura creierului.

Alte studii pe animale au raportat că postul ar putea proteja sănătatea creierului și poate crește generarea de celule nervoase pentru a ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive.

Contraindicațiile postului negru

În ciuda listei lungi de posibile beneficii pentru sănătate asociate cu postul negru, este posibil ca acesta să nu fie potrivit pentru toată lumea.

De exemplu, dacă aveți diabet, postul poate duce la creșteri și scăderi ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce ar putea fi periculos. Cel mai bine este să discutați mai întâi cu un medic dacă aveți probleme de sănătate sau plănuiți să țineți post negru mai mult de 24 de ore.

În plus, postul nu este, în general, recomandat fără supraveghere medicală pentru adulții în vârstă, adolescenți sau persoanele subponderale. În cazul copiilor, acesta este chiar contraindicat.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite