Cum faci cea mai bună mămăligă turcească cu brânză. Cum îți dai seama că este gătită bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ai rămas în pană de idei și nu ai mult timp la dispoziție pentru a găti mâncăruri sofisticate, află că mămăliga turcească, cunoscută drept muhlama, este ușor de făcut și extrem de delicioasă.

Muhlama
Muhlamaua este o mâncare tradițională turcească. Foto Wikipedia

Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 

  • 200-250 g brânză 
  • 2-3 linguri de unt sau unt clarificat 
  • 2-3 linguri de mălai 
  • 2-3 ouă (opțional)  
  • 1 linguriță de piper roșu sau negru măcinat 

Mod de preparare: 

Primul pas este reprezentat de încălzirea untului, la foc mediu, într-o tigaie încăpătoare. Apoi, pune brânza (care a fost tăiată în bucăți) și amestecă continuu până când se topește și capătă o consistență cremoasă. În cazul în care pui și ouăle, trebuie să le adaugi și să le amesteci cu brânza până când s-au încorporat bine. 

Ulterior, este recomandat să nu torni tot mălaiul în tigaie, ci trebuie să pui puțin câte puțin, amestecând continuu cu o lingură sau spatulă de cauciuc pentru a evita neplăcutele  cocoloașe. Preparatul trebuie să fie ținut pe foc și amestecat până când devine omogen și începe să se îngroașe. 

Dacă se desprinde ușor de pe tigaie și a căpătat o consistență adecvată, poți lua preparatul de pe foc. În final, poți presăra puțin piper roșu sau negru măcinat. 

De menționat este faptul că trebuie acesta trebuie mâncat cât încă este fierbinte. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite