Rețetă de stufat de miel - Care e secretul ce dă cărnii un gust special

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stufatul de miel este o mâncare tradițională, care se prepară doar de Paște. Cu toate că există o mulțime de rețete pentru acest preparat, iată o rețetă simplă și ușor de făcut.

Stufat de miel
Stufatul de miel se prepară doar de Paște. Foto: Arhivă

Ingrediente 

  • 2 kg de coastă și pulpă de miel 
  • 1 legătură de pătrunjel 
  • 200 g pastă de roșii 
  • 2 cepe 
  • Sare 
  • Piper 
  • Ulei 
  • 4 legături de ceapă verde 
  • 4 legături de usturoi verde 

Mod de preparare: 

Începem prin a spăla și porționa carnea, care trebuie asezonată cu sare și piper. Ulterior, se adaugă ulei în ceaun, așteptăm până când se încinge și punem carnea, care trebuie rumenită pe toate părțile.  

Mai apoi, punem usturoiul verde și ceapa verde, care trebuie mărunțite înainte. Așteptăm câteva minute, iar apoi punem ceapa albă tocată și lăsăm să fiarbă, circa 30 de minute. 

Punem pasta de roșii și mai lăsăm să fiarbă. În final, putem adăuga și pătrunjelul mărunțit. 

Pentru un gust mult mai bun este necesar să utilizați carne de miel proaspătă și de calitate. De asemenea, carnea trebuie să aibă puțină grăsime pentru ca preparatul să fie mai suculent.  

Pentru a obține o culoare frumoasă, puteți rumeni carnea pe toate părțile. Pentru acest pas, puteți folosi ulei sau unt. În plus, puteți adăuga următoarele legume: ceapă, praz și morcov. 

Totodată, puteți folosi: foi de dafin, rozmarin, oregano și cimbru, iar cel mai important lucru este că stufatul de miel trebuie gătit la foc mic și timp îndelungat.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite