Rețeta celor mai pufoși covrigi de casă. Preparatul de care nu te mai saturi, cât lași aluatul la crescut

0
Publicat:

Cu sare mare, susan, mac, semințe de in sau chimen, covrigii de casă sunt un preparat cu care nu veți da greș. Pentru a ieși pufoși, în timpul preparării este necesar ca aceștia să fie opăriți timp de câteva secunde.

Covrigii de casă, un preparat gustos FOTO Adevărul
Covrigii de casă, un preparat gustos FOTO Adevărul

Covrigii pufoși îi puteți pregăti oricând, însă în postul Crăciunului sunt alegerea perfectă. Sunt un preparat simplu, ieftin și care ține de foame.

Ingrediente

  • 500 g făină 000
  • 280 g apă caldă
  • 20 g proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță cu vârf de sare
  • 1 lingură cu vârf de zahăr
  • 40 ml ulei
  • Pentru fiert covrigii:
  • 1 l apă
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • Decor:
  • susan, semințe de in, mac, sare grunjoasă, chimen, etc.

Mod de preparare

Cernem făina într-un bol mare și punem sarea și zahărul. Drojdia o amestecăm cu zahărul și puțină apă călduță și o lăsăm 10-15 minute să se activeze. Dacă folosiți drojdie uscată, o adaugați direct peste făină, în bol”, arată gustos.ro.

Când drojdia s-a activat, o punem în bol și adăugăm încet, încet apă călduță amestecată cu uleiul. Se frământă 10-15 minute aluatul obținut. Se lasă la crescut timp de 50-60 de minute până își dublează volumul.

Apoi facem un șnur lung din aluat și-l tăiem în 12-13 bucăți, aproximativ egale. Din fiecare bucățică facem un șnuruleț, cîruia îi dăm forma de covrig bretzel. Procedăm așa până terminăm toate bucățile de aluat, apoi îi mai lăsăm la crescut un sfert de oră.

Între timp, punem pe foc o oală cu un litru de apă, iar când a dat primul clocot adăugăm bicarbonatul. Punem covrigii pe rând în apă, îi opărim câteva secunde pe ambele părți, ăi scoatem cu o spumieră și-i punem în tava de copt.

Presărăm pe ei imediat sare mare, susan, mac, semințe de in, chimen, la alegere. Îi coacem 20-25 de minute la 220 °C.

Sper că v-am făcut poftă și veți încerca și voi rețeta de covrigi de casă, sunt delicioși. Poftă bună!”, se arată în rețeta preparatului.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite