Stiri despre prefectura olt

  75 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO  Instruire ”de imagine” înaintea anului şcolar cu primarii şi directorii
unităţilor şcolare de la Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Instruire ”de imagine” înaintea anului şcolar cu primarii şi directorii unităţilor şcolare de la Olt

  Primarii şi directorii şcolilor şi grădiniţelor din judeţul Olt au fost chemaţi la Slatina, miercuri – 2 septembrie, pentru a participa la o şedinţă unde urma să fie dezbătute măsurile necesare pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a procesului instructiv-educativ în noul an şcolar. Ceea ce ar fi trebuit să fie o şansă pentru expunerea adevăratelor probleme şcolare s-a transformat într-o şedinţă plicticoasă.

 • Noi microbuze pentru elevii din judeţul
Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi microbuze pentru elevii din judeţul Olt

  După ce, în luna octombrie a anului trecut, 12 comune din judeţul Olt primeau tot atâtea microbuze şcolare pentru transportul elevilor, iată că ”robinetul” s-a deschis încă o dată şi, în câteva săptămâni, alte 30 de localităţi vor primi asemenea mijloace de transport pentru elevii din mediul rural.

 • Slătinenii,
aşteptaţi pe 11 iunie la crosul ”Ziua Olimpică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slătinenii, aşteptaţi pe 11 iunie la crosul ”Ziua Olimpică”

  Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va organiza la Slatina, pe data de 11 iunie, un cros cu ocazia Săptămânii Olimpice. Concursul, organizat în colaborare cu autorităţile publice locale şi judeţene şi instituţii de profil judeţene, va fi însoţit de premii pentru cei mai buni alergători.

 • Marş împotriva drogurilor la Slatina, Caracal şi Balş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marş împotriva drogurilor la Slatina, Caracal şi Balş

  Aproximativ 2.500 de persoane, majoritatea tineri, sunt aşteptaţi să participle, joi – 14 mai, la o acţiune de protest împotriva consumului de droguri. Planificat de organizatori a lua forma unui marş, acesta se va desfăşura în trei dintre oraşele judeţului: Slatina, Caracal şi Balş.

 • Cătălin
Davidescu şi-a pierdut mandatul de primar al oraşului Scorniceşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălin Davidescu şi-a pierdut mandatul de primar al oraşului Scorniceşti

  Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a emis, luni – 11 mai, un ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al oraşului Scorniceşti pentru Cătălin Davidescu, declarat incompatibil Agenţia Naţională de Integritate pentru că a ocupat simultan, în 2009, mai multe funcţii publice.

 • Milcov, a cincea comună din Olt care rămâne fără primar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Milcov, a cincea comună din Olt care rămâne fără primar

  Eugen Cîrjan, primarul comunei Milcov din judeţul Olt, a demisionat din funcţie. Aflat la primul mandat din partea PSD. Actele au ajuns ieri la Prefectura Olt şi, în cursul zilei de astăzi, urmează să fie emis ordinul prefectului judeţului prin care va fi anunţată oficial încetarea mandatului lui Eugen Cîrjan. Milcov este a cincea localitate din judeţ care, la acest moment, nu are primar.

 • Prefectura Olt, pusă în încurcătură de edilul Minel Prina, arestat la domiciliu. Reprezentanţii instituţiei nu ştiu ce să facă: să-l suspende sau nu pe primar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prefectura Olt, pusă în încurcătură de edilul Minel Prina, arestat la domiciliu. Reprezentanţii instituţiei nu ştiu ce să facă: să-l suspende sau nu pe primar

  Decizia de arestare la domiciliu a edilului Slatinei, Minel Prina, îi pune în încurcătură pe reprezentanţii Prefecturii Olt, care nu ştiu cum trebuie să procedeze. Oficialii nu ştiu dacă trebuie să pună punct carierei de primar a lui Prina şi să-l suspende. În acest sens, deşi la Prefectură sunt angajaţi jurişti, şefii instituţiei au decis ceară lămuriri de la instituţii abilitate.

 • Mobilizare
generală la Olt pentru sosirea Sărbătorilor Pascale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mobilizare generală la Olt pentru sosirea Sărbătorilor Pascale

  Reprezentanţii Prefecturii Olt au declanşat, de luni – 23 martie, mobilizarea principalelor instituţii din judeţ cu atribuţii pe linia acordării asistenţei de urgenţă cetăţenilor. Astfel, prefectul judeţului, Silviu Neaşcu, a cerut ca instituţiile cu responsabilităţi în domeniul menţionat să pună la punct un plan de acţiune specific pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică premergător şi pe timpul Sfintelor Sărbători de Paşti.

 • Ziariştii de la Olt, faţă-n faţă cu
directorii şi purtătorii de cuvânt ai instituţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziariştii de la Olt, faţă-n faţă cu directorii şi purtătorii de cuvânt ai instituţiilor "deconcentrate"

  La sediul Prefecturii Olt din Slatina a avut loc, vineri – 23 ianuarie, o întâlnire „istorică” între reprezentanţii mass-media din judeţ şi cei ai instituţiilor „deconcentrate”. În ce priveşte a doua categorie de participanţi, aceasta a fost reprezentată de directorii instituţiilor şi, respectiv, purtătorii de cuvânt. Scopul întâlnirii a constat în îmbunătăţirea relaţiilor de comunicare dintre cele două „tabere”.

 • Oltul
începe să-şi promoveze obiectivele turistice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oltul începe să-şi promoveze obiectivele turistice

  Judeţul Olt va avea, abia de anul acesta, un program turistic propriu prin care îşi va promova obiectivele şi monumentele istorice din teritoriu demne pentru a fi vizitate. Cei care s-au trezit primii la realitate că Oltul are nevoie de aşa ceva au fost diriguitorii Prefecturii, scoşi din reverie la finele anului trecut de intenţia americanilor de la Deveselu de a vizita judeţul.

 • Prefectura
Olt a dispus primele măsuri “anti-iarnă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prefectura Olt a dispus primele măsuri “anti-iarnă”

  Reprezentanţii Prefecturii Olt au luat frica iernii. Pentru a evita surprizele neplăcute create de acest anotimp, a dat, joi, primele măsuri “anti-iarnă” către primarii din teritoriu. Printre acestea se numără pregătirea utilajelor pentru evantuale deszăpeziri sau pregătirea adăposturilor necesare cazării persoanelor nevoiaşe. Primarii localităţilor din judeţ trebuie să raporteze îndeplinirea măsurilor până la finele săptămămânii viitoare.

 • Pagubele
produse de prima zăpadă, evaluate la 4,7 milioane lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pagubele produse de prima zăpadă, evaluate la 4,7 milioane lei

  La patru zile după zăpada căzută în week-end-ul trecut, autorităţile judeţene s-au reunit pentru a analiza rezultatele evaluării pagubelor produse de fenomenul meteorologic anterior menţionat. Cinci comune au raportat pierderi din cauza zăpezii căzute prea devreme. Raportul va fi transmis către Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

 • Cătălin
Davidescu, primarul oraşului Scorniceşti, lăsat fără mandat de ANI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălin Davidescu, primarul oraşului Scorniceşti, lăsat fără mandat de ANI

  Cătălin Davidescu, primarul oraşului Scorniceşti, va rămâne fără scaunul de primar după ce a pierdut procesul cu Agenţia Naţional de Integritate. Luni – 29 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul acestui împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti care îl declarase incompatibil în urmă cu trei ani. Decizia de luni a Curţii Supreme este definitivă.

 • FOTO VIDEO  Slătinenii, “salvatori” pentru o
zi de Ziua Pompierilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO  Slătinenii, “salvatori” pentru o zi de Ziua Pompierilor

  Efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Matei Basarab" Olt au sărbătorit Ziua Pompierilor la Slatina alături de locuitorii urbei. Practic, manifestările de sâmbătă – 13 septembrie au fost împărţite în două categorii: oficialităţile au participat la discursurile de rigoare ţinute într-o sală de şedinţe, iar slătinenii au inspectat tehnica şi echipamentele de intervenţie comasate în aer liber pe platoul din faţa Prefecturii Olt.

 • VIDEO  Valoarea
pagubelor inundaţiilor din iulie la Olt: 52 milioane lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO  Valoarea pagubelor inundaţiilor din iulie la Olt: 52 milioane lei

  La aproape două săptămâni de la inundaţiile din luna iulie, autorităţile din judeţul Olt au terminat de inventariat pagubele provocate de fenomenele anterior menţionate. Potrivit calculelor specialiştilor care au efectuat evaluarea daunelor, cuantumul acestora a fost estimat la suma de aproape 52 milioane lei.

 • Locuinţe-container pentru sinistraţii inundaţiilor de la Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locuinţe-container pentru sinistraţii inundaţiilor de la Olt

  Zece familii din judeţ care au rămas pe drumuri în urma inundaţiilor de săptămâna trecută vor fi mutate în locuinţe mobile tip container. Prefectura Olt a cerut aceste unităţi locative provizorii în curusl zilei de marţi – 5 august, solicitarea fiind remisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 • Campanie
umanitară pentru sinistraţii inundaţiilor demarată la Olt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Campanie umanitară pentru sinistraţii inundaţiilor demarată la Olt

  Prefectura Olt a iniţiat, începând de luni – 4 august, o campanie pentru strângerea de ajutoare ce vor fi donate cetăţenilor din localităţile afectate de inundaţiile din cursul săptămânii trecute. Adunarea ajutoarelor se va face la sediul instituţiei Prefecturii Olt din Slatina, campania urmând să se desfăşoare pe tot parcursul acestei luni.

 • Prefectura Olt a declanşat planul de luptă
împotriva caniculei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prefectura Olt a declanşat planul de luptă împotriva caniculei

  Prefectura Olt a declanşat planul de acţiune împotriva efectelor produse de caniculă. Astfel, în cursul unei şedinţe derulată astăzi la sediul instituţiei, prefectul Silviu Neaşcu, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, a transmis o circulară către toate primăriile din judeţ prin care solicită edililor să întreprindă o serie de măsuri specifice perioadelor de caniculă pentru protecţia cetăţenilor.

 • FOTO  Sinistraţii inundaţiilor de la Olt au cerut de la Guvern saltele şi cearşafuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Sinistraţii inundaţiilor de la Olt au cerut de la Guvern saltele şi cearşafuri

  Autorităţile judeţene de la Olt au solicitat noi ajutoare de la centru pentru persoanele sinistrate din localităţile afectate de inundaţii în această săptămână. Astfel, reprezentanţii Prefecturii Olt au cerut, pe lângă apa potabilă şi alimentele iniţiale, şi produse de cazarmament devenite ceva urgent în teritoriu din cauza pagubelor provocate de apele revărsate. Ajutoarele cerute joi seară au ajuns deja în judeţ.

 • FOTO  A început
inventarul pagubelor inundaţiilor. Oltul a primit ajutoare de la Administraţia
Naţională a Rezervelor de Stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  A început inventarul pagubelor inundaţiilor. Oltul a primit ajutoare de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat

  Echipe mixte ale mai multor instituţii din judeţul Olt au demarat, de joi – 31 iulie, inventarierea pagubelor produse de inundaţiile din ultimele 48 de ore. Deşi apa încă mai bălteşte în multe zone din judeţ, autorităţile au considerat că pot începe evaluarea distrugerilor. Dată fiind amploarea inundaţiilor, Oltul a primit deja ajutoare însemnate de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Modifică Setările