Ziariştii de la Olt, faţă-n faţă cu directorii şi purtătorii de cuvânt ai instituţiilor "deconcentrate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorii "deconcentratelor" au dat nas în nas cu persoane pe care, altfel, le ocolesc   (FOTO: M. Manea)
Directorii "deconcentratelor" au dat nas în nas cu persoane pe care, altfel, le ocolesc   (FOTO: M. Manea)

La sediul Prefecturii Olt din Slatina a avut loc, vineri – 23 ianuarie, o întâlnire „istorică” între reprezentanţii mass-media din judeţ şi cei ai instituţiilor „deconcentrate”. În ce priveşte a doua categorie de participanţi, aceasta a fost reprezentată de directorii instituţiilor şi, respectiv, purtătorii de cuvânt. Scopul întâlnirii a constat în îmbunătăţirea relaţiilor de comunicare dintre cele două „tabere”.

Întâlnirea dintre ziarişti cu directorii instituţiilor de stat de la nivel judeţean a fost mediată chiar de prefectul judeţului, Silviu Neaşcu, care a spus din capul locului că vrea ca „şedinţa” să elimine carenţele de comunicare din prezent dintre „deconcentrate” şi jurnalişti. Motivul principal al organizării unei asemenea întâlniri a fost determinat de un eveniment tragic petrecut săptămâna trecută la Slatina, când o femeie a fost ucisă cu sânge rece de către un vecin de scară, iar relaţiile de comunicare dintre ziarişti şi reprezentanţii unor instituţii publice ce ar fi trebuit să ajute la limpezirea situaţiei şi la liniştirea populaţiei au lăsat de dorit.

„Nu ne-am întâlnit aici, astăzi, ca să arătăm cu degetul unii spre alţii, ci ca să găsim o cale de a îmbunătăţi cu adevărat comunicarea dintre dvs., ca reprezentanţi ai mass-media şi <<liant>> între populaţie şi instituţiile statului, pe de-o parte, şi, de cealaltă parte, instituţiile publice cu atribuţii în diferite domenii. Trebuie să înţelegem cu toţii că starea de secretomanie nu ajută pe nimeni”, a declarat prefectul Silviu Neaşcu.

Ziariştii s-au plâns de opacitatea unora dintre instituţiile publice şi conducătorii acestora care, ajunşi vremelnic pe funcţiile din prezent, se cred deasupra tuturor şi uită de obligaţiile pe care le au faţă de societate şi nu numai.

La finalul întâlnirii, care nu a durat mai mult de o jumătate de oră, s-a ajuns la un consens potrivit căruia lunar, la sediul Prefecturii, în fiecare ultimă zi de miercuri din lună, va avea loc o întâlnire între ziarişti şi diverşi reprezentanţi ai „deconcentratelor” din judeţ, întâlnire în cadrul căreia se vor dezbate, într-un cadru mai mult colegial, diferite probleme de interes public.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite