Magazinele alimentare din incinta sau apropierea şcolilor şi liceelor de la Olt, luate la puricat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate unităţile de alimentaţie publică amenajate în incinta sau în apropierea unităţilor şcolare gimnaziale şi liceale din judeţul Olt vor fi controlate în perioada următoare de instituţiile cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorilor şi a sănătăţii publice. Rezultatele acţiunii vor trebui făcute publice la jumătatea lunii iunie.

Motivul demarării unei asemenea acţiuni constă în reclamaţiile primite la sediul Prefecturii Olt privind calitatea unora dintre produsele comercializate în incinta magazinelor din vecinătatea şcolilor şi liceelor sau chiar în interiorul acestora. În acest scop se vor forma comisii mixte alcătuite din inspectori de la mai multe instituţii cu atribuţii pe această ramură, care vor controla toate spaţiile comerciale ce întrunesc condiţiile vizate.

“Am dispus efectuarea acestor acţiuni de control deoarece siguranţa elevilor implică şi asigurarea accesului acestora la produse alimentare sănătoase, ei apelând în timpul orelor de curs cu precădere la  consumul de alimente ce sunt comercializate în magazinele din incintă şi din zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Astfel, echipele de control vor cuprinde inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, respectiv Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Olt”, a declarat prefectul Cătălin Rotea .

Activitatea comisiei se va desfăşura până la data de 15 iunie, dată la care va fi prezentat şi raportul final ce va cuprinde concluziile verificării, măsurile dispuse şi sancţiunile aplicate.

Mai puteţi citi:

Subprefectul de Olt vrea să vadă cum arată căminele pentru bătrâni de la „vecini”

Topitoriile de aluminiu din judeţul Olt, în vizorul autorităţilor

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite