Pichetarea Prefecturii Olt de marţi, anulată "în secret"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pichetarea Prefecturii Olt din Slatina urma să aibă loc pe platoul din faţa instituţiei  (FOTO: Mugurel Manea)
Pichetarea Prefecturii Olt din Slatina urma să aibă loc pe platoul din faţa instituţiei  (FOTO: Mugurel Manea)

Mişcarea de protest a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ – Uniunea Judeţeană Olt, din faţa Prefecturii Olt din Slatina, anunţată pentru marţi – 20 mai, a fost anulată în ultima clipă, dar acest lucru nu a mai fost adus la cunoştinţa mass-media, ziariştii aflând de suspendarea acţiunii întâmplător. Motivul anulării protestului constă în stabilirea unui consens al reprezentanţilor Ministerului Educaţiei cu cei ai sindicaliştilor.

Planificată a se desfăşura între orele 12.00-14.00, acţiunea de protest a celor de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ – Uniunea Judeţeană Olt, s-a anulat după ce conducerea sindicaliştilor de la Bucureşti a reuşit să ajungă la un acord cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Astfel, sindicaliştii au stabilit să anuleze pichetarea Prefecturilor din ţară după ce au primit promisiunea că doleanţele pentru care doreau să protesteze le vor fi rezolvate.

Mai exact, sindicaliştii intenţionau să protesteze pentru: modificarea salarizării personalului didactic de predare şi auxiliar printr-o creştere graduală pe durata următorilor trei ani, modificarea sistemului de salarizare nedidactic şi scoaterea sporului de vechime din salariul de bază, deblocarea posturilor didactice auxiliare şi nedidactice din învăţământul preuniversitar, debirocratizarea sistemului de învăţământ sau decontarea integrală şi la timp a navetei personalului didactic ş.a.

În mod ciudat, dacă, la Olt, acţiunea de protest a fost anulată de reprezentanţii FSLI Olt, în alte judeţe din ţară, pichetarea Prefecturilor a avut loc conform programului anunţat iniţial; asemenea situaţii au fost întâlnite la Buzău, Suceava, Tg. Jiu sau Arad.

După ce au stabilit în ultimul moment anularea acţiunii de protest din faţa Prefecturii Olt, reprezentanţii FSLI Olt nu s-au mai obosit să anunţe şi presa, al căror ajutor îl căutau cu ardoare înainte de organizarea protestului. Astfel, ziariştii au aflat întâmplător despre suspendarea pichetării.
  

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite