Întrecere între Prefectura Olt şi Consiliul Judeţean Olt pentru ajutorarea sinistraţilor din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii care vor să-i ajute pe sinistraţii inundaţiilor din Moldova o pot face fie la sediul Consiliului Judeţean Olt din Slatina, fie la cel al Prefecturii Olt, clădiri-vecine... (FOTO: Mugurel Manea)
Oltenii care vor să-i ajute pe sinistraţii inundaţiilor din Moldova o pot face fie la sediul Consiliului Judeţean Olt din Slatina, fie la cel al Prefecturii Olt, clădiri-vecine... (FOTO: Mugurel Manea)

Prefectura judeţului Olt a anunţat, miercuri – 17 septembrie, demararea unei acţiuni pentru ajutorarea sinistraţilor inundaţiilor din Suceava şi Galaţi. Reprezentanţii instituţiei au pus sediul la dispoziţia celor care vor să ajute persoanele menţionate, aici putând fi depuse ajutoare de oriunde din judeţ. Iniţiativa vine la numai o zi după ce Consiliul Judeţean Olt, clădire vecină cu cea a Prefecturii, a anunţat o acţiune similară.

Reprezentanţii Prefecturii Olt menţionează faptul că, la acţiunea de ajutorare a persoanelor afectate de inundaţiile de săptămâna trecută din judeţele Suceava şi Galaţi, sunt aşteptaţi să contribuie toţi cetăţenii din teritoriu, dar şi societăţi comerciale şi chiar instituţii publice. Aceştia pot dona ajutoare materiale sau băneşti. În acest ultim sens, doritorii trebuie să ştie că, pentru donarea de bani, a fost deschis un cont la Trezoreria Statului Sectorului 5 din Bucureşti de către Direcţia Generală Logistică a Ministerului Administraţiei – număr RO31TREZ7055005XXX000169, pentru „Copiii din Galaţi”.

În ce priveşte donaţiile constând în bunuri şi alimente neperisabile, acestea se vor colecta în holul Prefecturii Olt din Slatina în fiecare zi lucrătoare până luni – 30 septembrie. Pentru informaţii suplimentare a fost pus la dispoziţia celor interesaţi de acţiune un număr de telefon 0249/410.090. Acestui demers se vor alătura şi angajaţii Prefecturii.

Gestul reprezentanţilor instituţiei reprezentative a statului în judeţul Olt vine la zi după ce diriguitorii Consiliului Judeţean Olt s-au gândit să preia iniţiativa şi au amenajat în faţa sediului un cort pentru preluarea donaţiilor – materiale, alimentare şi financiare. Spre deosebire de Prefectură, cei de la Consiliul Judeţean vor să încheie acţiunea pe data de 27 septembrie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite