Localnicii unui sat de la Olt, salvaţi de Prefectură cu bani de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Prefecturii Olt au decis să pună piciorul în prag în privinţa a două sate din judeţ ameninţate de inundaţii, dar nu numai. Astfel, pe de-o parte, se intenţionează solicitarea de fonduri de la Guvern pentru întărirea malului de pământ dintr-un sat al comunei Sâmbureşti, iar, pe de altă parte, se vor cere sume suplimentare de la Consiliul Judeţean pentru refacerea unui pod în comuna Perieţi.

Cele două decizii menţionate mai sus au survenit în urma unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt derulată marţi – 4 martie, la sediul Prefecturii Olt din Slatina. Cu acest prilej au fost discutate două puncte “fierbinţi” la acest moment, respectiv situaţia produsă în urma eroziunii de mal ce s-a manifestat pe raza satului Mănuleşti din comuna Sâmbureşti şi, respectiv, a fost analizată situaţia din satul Măgura, comuna Perieţi, acolo unde a fost distrus podul tubular de pe pârâul Iminog ce asigură intrarea în localitate.

“În cadrul şedinţei a fost prezentată situaţia existentă în satul Mănuleşti, comuna Sâmbureşti, unde, pe strada Dealul Viilor din localitate, pe o lungime de aproximativ 150 de metri şi o adâncime de 25 de metri, se manifestă de mai mult timp o eroziune a solului ce pune în pericol accesul către gospodăriile locuitorilor. De asemenea, s-a discutat o situaţie probematică existentă în comuna Perieţi, unde distrugerea singurului pod (tubular, n.a.) situat peste pârâul Iminog de pe strada 1 Mai a blocat accesul către satul Măgura, locuitorii fiind obligaţi, din această cauză, să ocolească aproximativ trei kilometric pentru a ajunge în sat”, a precizat prefectul Cătălin Rotea.

La finalul şedinţei cu pricina, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt au hotărât  următoarele: iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern în vederea alocării sumei de 2.795.729 lei din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului şi prevăzut în bugetul de stat pe anul 2014, cu destinaţia “Consolidarea eroziunii solului de pe strada Dealul Viilor, sat Mănuleşti, comuna  Sâmbureşti, judeţul Olt”. Totodată, s-a mai decis înaintarea către Consiliul Judeţean Olt a unei solicitări privind acordarea unui ajutor financiar către Primăria Perieţi în scopul refacerii de urgenţă a podului amplasat peste pârâul Iminog din localitate.

Mai puteţi citi:

Topitoriile de aluminiu din judeţul Olt, în vizorul autorităţilor

Subprefectul de Olt vrea să vadă cum arată căminele pentru bătrâni de la „vecini”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite