Microbuzele şcolare de la Olt, găsite cu deficienţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe microbuze şcolare din judeţ au fost depistate în neregulă... (FOTO: Mugurel Manea)
Mai multe microbuze şcolare din judeţ au fost depistate în neregulă... (FOTO: Mugurel Manea)

Mijloacele de transport cu care se deplasează elevii la unităţile şcolare de care aparţin au intrat în vizorul prefectului judeţului, care, ieri, a dispus unele măsuri urgente pentru remedierea unor probleme descoperite în acest sens. Mai exact, este vorba despre efectuarea de urgenţă a inspecţiei tehnice la microbuzele şcolare unde această operaţiune nu a fost derulată nici până în prezent.

Reprezentantul Guvernului în judeţul Olt, Cătălin Rotea, a aflat, ieri, cu prilejul unei şedinţe, despre faptul că elevii din mediul rural circulă cu autovehicule care nu sunt în regulă în ce priveşte gradul acestora de siguranţă ce ar trebui oferit “călătorilor”. Analiza pe marginea căreia s-a discutat în cadrul şedinţei de la Prefectura Olt a scos la iveală faptul că, pe raza judeţului, 78 de primării din totalul de 112 deţin un număr de 84 microbuze şcolare, dintre care 81 sunt funcţionale, două - nefuncţionale , iar unul este nefolosit.

De asemenea, şase localităţi deţin câte două asemenea mijloace de transport, iar 34 localităţi nu dispun defel de microbuze pentru transportul elevilor la/de la şcoală. Cu acelaşi prilej s-a constatat că patru microbuze şcolare din totalul celor existente şi aflate în trafic nu au efectuată inspecţia tehnică, 44 nu au licenţă de transport, iar cinci microbuze nu au şoferi atestaţi.

Având în vedere rezultatele analizei, prefectul Rotea a dispus urmatoarele măsuri urgente: efectuarea inspecţiei tehnice periodice a microbuzelor şcolare până cel târziu la finalul acestei săptămâni, respectiv obţinerea licenţei pentru mijloacele de transport elevi şi a atestatelor pentru şoferi până la finele lunii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite