Este oficial: şcolile de la Olt vor fi închise luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din judeţul Olt au decis suspendarea cursurilor şcolare în ziua de luni – 27 ianuarie, din cauza vremii nefavorabile. Măsura este valabilă, momentan, doar pe parcursul zilei menţionate, dar, în funcţie în evoluţia condiţiilor meteo, pot apărea schimbări. Elevii sunt sfătuiţi să rămână acasă, urmând ca orele ce vor fi pierdute luni să fie recuperate pe parcursul anului şcolar.

Ceea ce ieri părea doar o idee a devenit, cel puţin în judeţul Olt, o certitudine. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt a comunicat reprezentanţilor Prefecturii Olt că se impune suspendarea cursurilor şcolare pentru ziua de luni – 27 ianuarie. Măsura a fost luată ca urmare a problemelor cauzate în unele localităţi de cantităţile mari de zăpadă căzute în cursul acestui week-end. Astfel, o situaţie realizată de IŞJ Olt în această dimineaţă a relevant că majoritatea directorilor de unităţi şcolare gimnaziale şi liceale din judeţ au solicitat conducerii instituţiei de care aparţin că ar fi bine, pentru siguranţa copiilor, suspendarea orelor pentru ziua de luni.

Prefectul judeţului, Cătălin Rotea, a declarat că decizia este valabilă, la acest moment, doar pentru ziua de mâine.

“Am stat de vorbă cu inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi am înţeles că cel mai indicat ar fi, pentru binele copiilor, ca orele de luni – 27 ianuarie să fie suspendate pentru această zi. În funcţie de evoluţia vremii vom analiza dacă se impune prelungirea unei asemenea măsuri, dar, momentan, vorbim doar despre ziua de luni – 27 ianuarie. Orele din această zi vor fi recuperate pe parcursul acestui an şcolar”, a afirmat prefectul Rotea.

Reamintim că judeţul Olt se află, de la primele ore ale zilei de sâmbătă, sub incidenţa unui cod galben de viscol şi ninsori. Potrivit unei situaţii valabile în această dimineaţă, în judeţ mai erau blocate trei tronsoane de drum judeţean, iar cinci localităţi nu aveau energie electrică – după ce, ieri dimineaţă, nu mai puţin de 58 de localităţi din judeţ rămăseseră fără curent electric.
 

Vă mai recomandăm:

FOTO-VIDEO  Slatina, îngropată în nămeţi

VIDEO  Cea mai mare piaţă din Slatina, în beznă din cauza zăpezii

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite