VIDEO  Noul subprefect de Olt, Emanuel Oproiu, continuă seria şedinţelor "comuniste"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emanuel Oproiu, numit subprefect al judeţului Olt în urmă cu şase zile, a apărut pentru prima dată în noua ipostază luni – 31 martie, la o şedinţă a Colegiului Prefectural. Venit pe funcţie de la UNPR, Oproiu (33 de ani) pare să continue şirul şedinţelor “comuniste”, unde directorii deconcentratelor se adună, o parte din ei vorbesc în surdină despre lucruri doar de ei ştiute, iar restul asistă plictisiţi teribil sfârşitul "calvarului".

Noul subprefect de la Olt a fost numit în “pufoasa” funcţie în data de 26 martie a.c., după ce şi-a dat demisia din scaunul de consilier local al UNPR. Totodată, el are “rezervat” în continuare funcţia de manager patrimoniu în cadrul firmei Scadt SA din Slatina condusă din umbră de senatorul Ion Toma, nimeni altul decât însuşi preşedintele filialei judeţene a UNPR. În prezent, Toma este senator de Ialomiţa şi este singurul parlamentar din acest judeţ care nu are un birou oficial în judeţul unde a fost ales.

Înainte de începerea şedinţei Colegiului Prefectural de luni, Oproiu a ţinut să-i salute pe toţi cei prezenţi, sala din cadrul Prefecturii Olt dovedindu-se neîncăpătoare de la numărul celor veniţi să-l vadă pe noul subprefect al judeţului. Mulţi nu-l văzuseră niciodată şi erau curioşi, mai ales că auziseră că este tânăr, iar alţii ştiau despre el doar faptul că este “de la firma lui Toma”. Oproiu a afişat un aer aparent stăpân pe sine, dar nu şi-a putut ascunde timorarea şi cele câteva bâlbâieli atunci când a început să vorbească, în debutul discuţiilor.  Presupunând greşit că toţi cei prezenţi îl cunosc, acesta a uitat să se prezinte, cum au procedat toţi predecesorii săi, şi a început direct prin a se adresa ziariştilor, cărora le-a spus că, în cadrul şedinţei, vor fi acceptate din partea lor eventuale întrebări doar pe marginea temelor abordate în Colegiu, pentru restul întrebărilor fiind indicată o viitoare conferinţă de presă. Apoi a dat citire celor câteva fraze “oficiale” pe care le scrisese pe o foaie din faţa sa.

“Ca subprefect, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, vreau să fiu un manager în sectorul public şi în interesul cetăţeanului. Îmi doresc instituţii publice mult mai eficiente şi mai rapide în a răspunde intereselor cetăţenilor, îmi doresc ca dialogul social să primeze pentru dezvoltarea judeţului nostru. Am şi voi avea ca subprefect aceleaşi aşteptări pe care le-am avut şi atunci când am lucrat în mediul privat”, a declarat Oproiu.

La subprefecţi noi, aceleaşi şedinţe plictisitoare

Şedinţa a cuprins mai bine de o jumătate de oră de monologuri plictisitoare susţinute de un număr de trei reprezentanţi ai unor instituţiil publice “deconcentrate” programate pentru şedinţa Colegiului Prefectural respectivă: Direcţia Agricolă, Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar-Veterinară. Astfel, întreg “auditoriul” a fost nevoit să asiste la prezentarea activităţii pe acest an - până în prezent, derulate de cele trei instituţii menţionate. După ce toţi cei prezenţi şi-au umplut memoria cu ferme, vaci, inspecţii fitosanitare, campania agricolă de primăvară, fertilizări chimice, prăşitoare şi tractoare, lucrări de erbicidat şi fertilizat ş.a.m.d., a venit şi finalul şedinţei, când s-au acceptat întrebări din partea tuturor celor de faţă. Desigur, niciunul dintre directorii sau înlocuitorii “deconcentratelor” prezenţi la şedinţă nu au avut nicio nelămurire, semn că fie înţeleseseră tot ce auziseră, fie abia aşteptau să plece pe la treburile lor după feţele plictisite afişate pe parcursuil şedinţei. O parte dintre ziarişti nu au abandonat însă ocazia şi au ţinut să afle şi ceva interesant dacă tot veniseră la Prefectură.

Noul subprefect al judeţului, care, demn de menţionat, îndeplineşte şi prerogativele prefectului pe care Oltul nu îl are din data de 13 martie, ar trebui ca, dacă tot îşi doreşte “instituţii publice mai eficiente şi mai rapide”, să adopte şi unele măsuri în acest sens. Una dintre ele ar putea consta în eliminarea “timpilor morţi” din cadrul unor asemenea şedinţe prin abordarea directă a problemelor cu care se confruntă "deconcentratele" şi căutarea eventualelor modalităţi de soluţionare a acestora etc. Sau ar putea permite ziariştilor să pună întrebări directorilor instituţiilor publice prezenţi la asemenea întâlniri şi despre alte subiecte din activitatea acestora dat fiind că, deşi legea îi obligă să organizeze periodic conferinţe de presă pentru a-şi prezenta activitatea, aceştia nu se conformează şi sunt greu "de prins". 

Una peste alta, dacă este să menţionăm şi un lucru pozitiv la noul subprefect, acela ar putea fi aparenta deschidere faţă de presă, ce rămâne de văzut dacă va fi menţinută sau nu.

Vă mai recomandăm:

Oltul are un nou subprefect în persoana UNPR-istului Emanuel Oproiu

VIDEO  Cel mai tânăr prefect din ţară pus la Olt, Cătălin Rotea, şi-a făcut bilanţul după revocarea comandată de Ponta

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite