Locuinţe-container pentru sinistraţii inundaţiilor de la Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece familii din judeţ care au rămas pe drumuri în urma inundaţiilor de săptămâna trecută vor fi mutate în locuinţe mobile tip container. Prefectura Olt a cerut aceste unităţi locative provizorii în curusl zilei de marţi – 5 august, solicitarea fiind remisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Reprezentanţii Prefecturii Olt au fost convinşi de primarii din trei commune cel mai afectate de urmările inundaţiilor de săptămâna trecută de faptul că au cazuri de familii ce nu mai au acoperiş deasupra capului, aceasta după ce casele le-au fost distruse de puhoaiele revărsate. Conducerea Prefecturii a remis o adresă în acest sens forurilor superioare competente, respectiv Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, au fost solicitate un număr de 12 locuinţe tip “container”, dintre care două vor rămâne la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU “Matei Basarab” Olt pentru eventuale situaţii viitoare. Restul de zece unităţi locative mobile vor fi repartizate după cum urmează: Corbu – 6 module, Optaşi-Măgura – 1 modul şi, respectiv, Coloneşti – 3 module.

“Solicitările pentru aceste unităţi locative au avut la bază cererile venite din partea celor trei primării din judeţ cel mai afectate de inundaţii, responsabilitatea distribuirii acestora urmând să revină comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile respective”, a precizat prefectul Silviu Neacşu.

Toate cele 12 “locuinţe-container” vor sosi în judeţ până la finele acestei săptămâni.
 

Vă mai recomandăm:

VIDEO  Blestemul apelor la Icoana

FOTO-VIDEO  Cod roşu de inundaţii în judeţul Olt: sute de case afectate, peste 100 de persoane evacuate

FOTO  Inundaţii “de vară”: zeci de persoane evacuate din calea puhoaielor 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite