FOTO  Campania oltenilor de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţii inundaţiilor din Galaţi, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună de la iniţierea acţiunea, campania autorităţilor din judeţul Olt pentru ajutorarea sinistraţilor din Galaţi în urma inundaţiilor din septembrie a ajuns la final. Un camion plin cu produse de tot felul au plecat, vineri, către cei care au nevoie urgentă de sprijin, indiferent de natura sa. Pe lângă ajutoarele umanitare încărcate în camionul menţionat, autorităţile oltene au reuşit să colecteze în acelaşi sens şi bani.

La jumătatea lunii trecute, conducerea Consiliului Judeţean Olt prelua iniţiativa şi amenaja un cort în faţa sediului, cu scopul declarat de a strânge ajutoare umanitare pentru sinistraţii inundaţiilor din Moldova, dezastru petrecut cu câteva zile înainte de iniţierea acţiunii. De atunci şi până în prezent a trecut aproape o lună şi, deşi planul iniţial a fost ca ajutoarele, alimentare neperisabile şi nu numai, să plece cu o singură cursă, până la urmă lucrurile s-au schimbat. Astfel, la finele lunii trecute, respectiv pe data de 24 septembrie, un prim camion pleca încărcat spre sinistraţii pentru care se adunaseră ajutoarele cu pricina.

Acum, respectiv vineri – 11 octombrie, un al doilea camion a plecat către sinistraţii din judeţul Galaţi. Încărcătura transportată în zona cu pricina: pachete cu haine, încălţăminte, pături, produse alimentare neperisabile, medicamente, produse agricole, apa plată. Au contribuit pentru finalizarea cu succes a acestei iniţiative simpli cetăţeni din judeţ, societăţi comerciale şi chiar instituţii publice. De data aceasta, la acţiune au contribuit şi Primăria Slatina, precum şi Prefectura Olt.

“Transportul a cuprins o serie de bunuri de larg consum de care concetăţenii noştri din Moldova care au avut de suferit în urma inundaţiilor din luna septembrie au nevoie în mod sigur. Această acţiune a fost posibilă în urma colaborării dintre Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Slatina şi Prefectura Olt”, a precizat Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt.

De menţionat că, pe lângă ajutoarele umanitare colectate, Consiliul Judeţean Olt a contribuit la campanie şi cu o donaţie în valoare de 6.000 lei, bani care, de asemenea, vor ajunge la sinistraţii din Moldova.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite