Cătălin Davidescu şi-a pierdut mandatul de primar al oraşului Scorniceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a emis, luni – 11 mai, un ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al oraşului Scorniceşti pentru Cătălin Davidescu, declarat incompatibil Agenţia Naţională de Integritate pentru că a ocupat simultan, în 2009, mai multe funcţii publice.

Actualul primar al oraşului Scorniceşti, Cătălin Davidescu, ales din partea PNL, a fost declarat incompatibil în anul 2011 de Agenţia Naţională de Integritate pentru că a ocupat simultan, în cursul anului 2009, mai multe funcţii publice. Este vorba despre funcţiile remunerate din bani publici de: consilier local la Scorniceşti, administrator la firma de transport în comun din Slatina – Loctrans SA, dar şi director al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Olt. 

Pe data de 29 septembrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Davidescu împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti care îl declarase incompatibil în urmă cu trei ani. Deşi decizia Curţii Supreme a fost definitivă, secretarul Primăriei Scorniceşti a amânat să transmită în timpul legal către Prefectura Olt referatul afferent noii situaţii a şefului său. Situaţia a trenat până zilele acestea. Luni – 11 mai, a fost anunţat oficial că primarul din Scorniceşti şi-a pierdut mandatul.

”Prefectul judeţului Olt a emis Ordinul nr.117/11.05.2015 prin care se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului oraşului Scorniceşti, domnul Davidescu Nicolae Cătălin, începând cu data de astăzi (11 mai 2015, n.r.). Actul administrativ a fost emis în baza Referatului secretarului oraşului Scorniceşti, a prevederilor art.15 alin.2 lit.b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, modificată şi completată coroborat art.69 alin.2 teza I din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală republicată, modificată şi completată şi art.25 din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

Davidescu mai poate trage însă şi acum de timp atacând în Contencios-Administrativ documentul oficial al Prefecturii Olt prin care se anunţă încetarea mandatului înaunte de expirarea duratei normale.
 

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Cătălin Davidescu, primarul oraşului Scorniceşti, lăsat fără mandat de ANI

Fostul primar de Scorniceşti, Constantin Nedelea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi delapidare 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite