Linie telefonică non-stop pentru ajutor oferit refugiaţilor din Ucraina. O tabără mobilă poate fi oricând operaţionalizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mobilizare impresionantă pentru ajutorarea celor fugiţi din calea războiului FOTO: ISU Tulcea
Mobilizare impresionantă pentru ajutorarea celor fugiţi din calea războiului FOTO: ISU Tulcea

Prefectura Olt a anunţat înfiinţarea unei linii telefonice pentru persoanele care vor să-şi ofere ajutorul în sprijinirea persoanelor care fug din calea războiului din Ucraina.

„Suntem pregătiţi să oferim în orice moment sprijin pentru refugiaţii din Ucraina. Am primit solicitări din partea oamenilor de bine, oameni de rând, dar şi societăţi comerciale care doresc să ofere spaţii de cazare sau adăpost, lucru care ne obligă să lucrăm organizat“, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Olt. 

Astfel, ofertele venite din partea societăţii civile vor fi centralizate sub umbrela acţiunii guvernamentale „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”. La numărul de telefon disponibil 24 de ore din 24 pot fi anunţate iniţiativele de sprijin. 

„În acest scop, a fost înfiinţată linia telefonică cu numărul 0756087574, care funcţionează 24 din 24 de ore, la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, ce funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. În situaţia în care la nivel judeţean vor exista foarte multe solicitări pentru adăpostirea refugiaţilor suntem pregătiţi să operaţionalizăm, prin intermediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, o tabără mobilă“, au transmis reprezentanţii Prefecturii.

Mai multe iniţiative ale autorităţilor locale din Olt au fost de asemenea anunţate în ultimele zile. Un centru de colectare a produselor alimentare neperisabile a fost deschis în centrul municipiului Slatina, angajaţi ai Primăriei Slatina fiind disponibili să gestioneze donaţiile în programul de lucru. Şi în municipiul Caracal se strâng bunuri de strictă necesitate care vor ajunge la graniţă, în centrele de primire pentru refugiaţi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Peste 74.700 de ucraineni au intrat în România, până luni, la ora 11, iar peste 34.000 se mai află în ţara noastră. Câţi au cerut azil politic

Ucrainenii care au construit una dintre cele mai prospere comune din Banat

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite