Drumurile din judeţul Olt, smulse din chingile nămeţilor

0
0

Reprezentanţii Prefecturii Olt au făcut public, luni – 27 ianuarie, rezultatul activităţii instituţiilor publice implicate în “lupta” cu zăpada din cursul week-end-ului care tocmai a trecut. Calvarul de acum două zile se pare că a devenit istorie, cel puţin până miercuri, când se anunţă iarăşi căderi masive de zăpadă. Vestea cea mai bună este că circulaţia rutieră a revenit la normal pe toate drumurile comunale din judeţ.

Acţiunile de intervenţie ale instituţiilor publice pentru îndepărtarea efectelor căderilor de zăpadă din week-end au fost derulate sub conducerea unitară a Grupei Operative, organism creat la sediul sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” Olt din municipiul Slatina. Aceasta este constituită din reprezentanţii structurilor din judeţ ale Ministerului Afacerilor Interne: ISU Olt, Prefectura Olt, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Centrul Militar Judeţean, Centrul de Operaţiuni DJ - OT. 

Grupa operativă şi-a desfăşurat  activitatea în perioada vineri 24 ianuarie 2014, ora 18.00 – luni, 27 ianuarie 2014, ora 09.00, şi a fost completată cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt şi Secţiei de Drumuri Naţionale Slatina, CEZ, Direcţia de Sănătate Publică Olt şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

“Pe drumurile naţionale şi judeţene s-a intervenit în perioada week-end-ului cu un număr de 74 de utilaje, dintre care 42 utilaje pe drumurile judeţene şi 32 pe drumurile naţionale. De asemenea, s-a intervenit cu 26 de ambulanţe de tip B şi C la 361 de solicitări, iar cele cinci ambulanţe SMURD ale ISU Olt au fost solicitate pentru 43 de intervenţii. În această perioadă s-a acţionat pentru asigurarea circulaţiei pe drumurile judeţene, fiind blocate pentru scurte perioade mai multe tronsoane de drum. Acum, toate drumurile din judeţ sunt deschise circulaţiei”, a declarat prefectul Cătălin Rotea.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în 47 de localităţi, nu mai puţin de 22 de echipe ale firmeri de furnizare-distribuţie a energiei electrice CEZ intervenind în toate zonele judeţului pentru remedierea defecţiunilor. La această oră nu mai sunt localităţi nealimentate cu energie electrică.
 

Mai puteţi citi:

Un şofer al CNADNR a murit în timp ce deszăpezea un drum în judeţul Olt

FOTO  Fetiţă de opt luni, salvată dintre troiene la Coteana-Olt

Olt: Zeci de localităţi fără energie electrică, sate izolate şi drumuri judeţene închise

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri