stiri despre ipad

Se întâmplă ce am anticipat. După 3 semestre de şcoală pierdute (un an şi jumătate), elevii care urmau să dea examene de absolvire renunţă la ele. Şi de data asta nu este vina lor. Am avut o parodie de învăţământ online, din lipsa echipamentelor la elevi şi la şcoli, cu profesori nepregătiţi pentru acest tip de învăţământ.

acum 15 ore · comentarii (16)

„1000 de avocaţi şi 10.000 de medici au intentat un proces pentru încălcări ale codului de la Nüremberg” au titrat zeci de pagini sau postări pe reţelele de socializare ale unor pretinse publicaţii online în ultimele zile. Informaţia a încins grupurile conspiraţioniste şi antivacciniste şi a fost distribuită de mii de ori pe reţelele de socializare.

acum 2 zile · comentarii (37)

Românilor nu le prea plac rezultatele bune. Pentru cei mai mulţi dintre români, chiar şi pentru cei de la case mai "mari", care o fac pe atleţii binelui, dreptăţii, adevărului, un "rezultat bun” înseamnă să-i fie lui bine, indiferent cum, indiferent de situaţia celorlalţi. Acest "bine", în cea mai mare măsură, se traduce prin alăptarea, până la indigestie, dacă se poate, într-o formă sau alta, de la bugetul statului.

Nu toate guvernele au aceeaşi putere. Întâmplarea face ca Guvernul Cîţu să fie unul istoric. Pentru că istoria e o suma de evenimente, cu plus sau cu minus. Iar Guvernul Cîţu ia decizii pentru 30 de ani. Planul National de Redresare şi Rezilienţă aruncă România în braţele prim-ministrului Florin Cîţu pe termen lung.

acum 2 zile · comentarii (18)

Prima dată l-am prins pe Valer Dorneanu minţind uluitor la începutul lui 2017, în contextul Ordonanţei 13. Ca să o umilească pe judecătoarea care contestase Ordonanţa 13 la CCR, Valer Dorneanu a strecurat în decizie o frază cum că aceasta nu ar fi respectat o anumită procedură obligatorie (nu intru în detalii tehnice), deşi din actele dosarului aflat la CCR rezulta fix contrariul: judecătoarea respectase procedura cu asupra de măsură.

acum 3 zile · comentarii (86)

Viitorul summit de la Geneva este o oportunitate de a explora dacă crizele acumulate din ultimii ani pot fi gestionate, dacă nu rezolvate. Invazia Rusiei în Ucraina şi amestecul în alegerile din SUA au fost extraordinar de destabilizante. Din păcate, ele nu pot fi anulate. Ele pot fi gestionate doar diplomatic, ceea ce la rândul lor necesită conversaţii sincere între lideri.

acum 3 zile · comentarii (53)

Motivele scumpirilor doar cei care le fac ştiu şi de ce. În timp ce consumatorii de rând nu vor înţelege niciodată de ce trebuie să scumpeşti pâinea într-un an cu recolte bune! Şi nici nu înţeleg de ce procesatorii nu cresc şi calitatea produselor odată cu scumpirile! Consumatorii trebuie doar să suporte efectele şi să cumpere aceeaşi pâine de proastă calitate la preţuri impuse de producători!

acum 3 zile · comentarii (0)

Suntem la începutul unui mandat despre care toată lumea spune că este unul ferit de mari tulburări, deoarece până în 2024 nu este programată nicio rundă de alegeri. Nu este chair aşa. Chiar dacă nu se prefigurează niciun scrutin, luptele au început şi vor fi făcute mutări decisive încă din acest an în două partide aflate la guvernare, PNL şi USR Plus. Care sunt scenariile ? Cu ce consecinţe asupra guvernării ?

acum 4 zile · comentarii (17)

Un cititor marcat de lehamite, după ce a trimis, timp de două luni de zile, autorităţilor competente mesaje scrise, fotografii şi filmuleţe privind lucrări neterminate şi lăsate aşa, spre batjocorirea unor cetăţeni deloc vinovaţi de faptul că trăiesc într-un areal uitat de Dumnezeu, mi le-a semnalat şi mie, cu revoltă interioară şi fără a mai avea vreo speranţă că se rezolvă situaţia aberantă din colţul de ţară unde încă locuieşte. Mioritic? Nu.

acum 3 zile · comentarii (10)
Modifică Setările