Premierul finlandez dă vina pe Apple pentru dificultăţile economice din ţara sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele Apple au îngropat economia finlandei
Produsele Apple au îngropat economia finlandei

Economia Finlandei este în dificultate de câţiva ani . Standard & Poor a retrogradat ratingul ţării de la AAA la AA +. Premierul finlandez, Alexandr Stubb, a găsit şi un vinovat pentru acest declin: Apple.

Prim ministul Finlandei, Alexander Stubb, a spus că două dintre cele mai importante industrii ţara sa, producătorul de telefoane mobile Nokia şi producătorii de hârtie, au fost puse în dificultate de Apple, după ce gigantul american a lansat pe piaţă  iPhone şi iPad.

Nokia a fost cea mai importantă companie din Finlanda până în 2007, atunci când Apple a lansat prima generaţie de iPhone. În anii ce au urmat, Nokia a intrat într-un declin evident. În aprilie 2013, Microsoft a cumpărat producătorul de mobile finlandez pentru 7,2 miliarde de dolari şi a început imediat restructurarea. Acum , fostul lider pe piaţa telefoanelor mobile îşi va concentra activitatea asupra serviciilor şi reţelelor.

.„Avem doi campioni care au căzut la pământ, a spus Stubb. Oarecum paradoxal, cred că am putea spune că iPhone-ul a ucis Nokia şi iPad-ul a ucis industria hârtiei în Finlanda, dar ne vom întoarce“, a declarat Stubb într-un interviu acordat CNBC. Premierul finlandez este, totuşi optimist. „Pădurea revine materie energetică  bio, iar  Nokia renaşte şi ea“.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite