stiri despre ion tiriac

Naţie de proprietari prin excelenţă când vine vorba de locuit, românii sunt campioni europeni la acest capitol – 96,1%, potrivit datelor Eurostat din 2021 – fiind atât de ataşaţi de ideea de a stăpâni spaţiul unde-şi duc traiul, încât şi-ar putea îmbogăţi bestiarul heraldic (figuri din lumea animală precum bourul, corbul, vulturul, leul, prezente pe sigilii, blazoane etc.) şi cu… melcul, vieţuitoare cu domiciliul la purtător.

acum 8 ore · comentarii (0)

Surprinzător sau nu, abia în a doua parte a lunii aprilie, dirijorul Tiberiu Soare a apărut pentru prima oară în calitate de şef de orchestră, aici, pe scena Atheneului, în compania colectivului simfonic al Filarmonicii. Dispune de ani buni de o extinsă experienţă privind direcţionarea baghetei sub imperiul faptelor importante ale muzicii; atât pe scenele de concert cât şi în teatrele de operă.

acum 6 ore · comentarii (1)

Cine şi ce este Turcia, cea care ameninţă să blocheze integrarea în NATO a Suediei şi Finlandei, şi de ce face aceasta? Viziunile geopolitice externe situează Turcia la marginea Heartlandului, în Rimland. Cu toate acestea, ea este parte a NATO, organizaţie a Midland Ocean.

acum 2 zile · comentarii (17)

Diaspora românească, foarte numeroasă, numără însă foarte puţini aleşi locali de origine română. La ultimele alegeri, a crescut numărul de candidaţi, dar sunt încă rare cazurile în care aceştia au reuşit. În acelaşi timp, românii consideră că nu sunt suficient de bine reprezentaţi, dar sunt puţini cei care se înscriu pe listele electorale, pentru a putea vota.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că pentru a pune capăt războiului purtat în Ucraina de armata rusă, va trebui să se construiască pacea fără a „umili” Rusia. Adică Rusia invadează un stat independent şi suveran, fără nicio provocare, îi omoară mii de civili nevionovati şi pentru asta nu trebuie umilită! Ciudată gândire pentru un politician de calibrul său!

În aşteptarea spectacolelor cu Otello din 8 şi 11 Iunie de la Operă (unde va dirija pentru prima dată, oricât de surprinzător ar părea), revenind la Sala Radio după o absenţă de un deceniu (de ce atât de mult?), Christian Badea continuă agenda încărcată din această primăvară cu un nou concert la Filarmonică.

acum 2 zile · comentarii (0)

Transmiterea chestionarului(n.a. de aderare la UE) de către R.Moldova este un doar un pas în direcţia corectă şi mai este mult până la obţinerea statutului de candidat, ca să nu mai vorbim de aderare, mi-a declarat, într-un interviu, analistul politic Victor Ciobanu.

acum 5 zile · comentarii (12)
Modifică Setările