Ion Țiriac susține că și-a donat averea de două miliarde de dolari. „Am dat totul cu plăcere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Țiriac a strâns o sumă colosală în cei 84 de ani de viață, fiind printre cei mai bogați oameni din România. Averea sa este estimată de specialiștii de la Forbes la 2,1 miliarde de dolari. Fostul jucător de tenis și-a multiplicat banii câștigați din sport în domeniul bancar, în asigurări și mai târziu în imobiliare, ajungând la o sumă uriașă.

Ion Țiriac, miliardarul ajuns la 84 de ani. Foto Profimedia
Ion Țiriac, miliardarul ajuns la 84 de ani. Foto Profimedia

Omul de afaceri susține că nu mai este chiar atât de bogat, dezvăluind că și-a donat toată averea. Miliardarul spune că a donat totul Fundației Ion Țiriac, prin care face o mulțime de fapte de caritate. „V-am spus, am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota. Nu sunt bogat, am dat totul Fundației și cu plăcere. Și ce fac eu astăzi fac numai că am avut mai mult noroc decât alții”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.

Fundația donează bani pentru cămine de copii și azile de bătrâni 

Conform lui Ion Alexandru Țiriac, fiul miliardarului, fundația investește, în fiecare an, sume uriașe în proiecte sociale dar și în îmbunătățirea mediului înconjurător. Acesta a dezvăluit care sunt principalele preocupări ale instituției. „Fundaţia Ion Țiriac donează anual, de peste 20 de ani, sume colosale către căminele de copii, azile de bătrâni, ajutoare pentru sportivi, şcoli, grădiniţe, spitale, plantat milioane de copaci, biserici, campusuri sportive şi evenimente neaşteptat de dure, precum inundații sau cutremure”, a povestit Ion Alexandru Țiriac, într-un interviu pentru zf.ro.

Chiar dacă fundația miliardarului este implicată într-o mulțime de acte de caritate, Ion Țiriac a decis ca acțiunile să nu fie publice. „Nu vă voi spune cât şi ce vom mai face, însă cel puţin 25% din profitul nostru, după ce plătim toate taxele, merge către caritate sau ajutoare şi aşa va fi cât trăieşte fundaţia”, a mai povestit Ion Țiriac, pentru sursa citată.

Magnatul nu se mai implică așa mult în afaceri și se dedică principalului său hobby, vânătoarea. „Săptămâna viitoare sunt în Noua Zeelandă. În Noua Zeelandă fac o treabă care este astăzi foarte nepopulară, vânătoare. Adică a ajuns un cerb la vârsta respectabilă la care trebuie să fie vânat. Având în vedere că are atâtea puncte că s-ar putea să fie un record mondial, mă duc până acolo să văd despre ce e vorba”, a dezvăluit Ion Țiriac în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite