În ce mai investește Ion Țiriac. Magnatul își face parc fotovoltaic, prin PNRR

0
Publicat:

Ion Țiriac, cunoscutul om de afaceri și fost tenisman, investește în energia verde. Magnatul a început construcția unui parc fotovoltaic în județul Prahova, cu finanțare din PNRR.

Tiriac Collection. FB captura video
Tiriac Collection. FB captura video

Parcul fotovoltaic realizat de Ion Țiriac va avea o putere de 6,7 MW. Acesta va fi realizat în localitatea Păulești din județul Prahova, acolo unde Țiriac a mai construit unul în urmă cu 11 ani.

Potrivit economica.net, parcul va avea o suprafață de cica 10 hectare. Proiectul are un buget de 27 de milioane de lei, care nu poate fi suplimentat, iar construcția parcului, care include și teste și pregătirea personalului trebuie să fie finalizată cel mai târziu la 30 noiembrie 2024.

Potrivit Termene.ro, Blue Sand Investment este o companie deținută 100% de o companie din Cipru, Weybridge Holdings Limited, care este controlată de Ion Țiriac, potrivit relatărilor din presă, de altfel și adresa de e-mail a companiei este admin.bluesand@tiriacimobiliare.ro.

Ion Țiriac și-a dezvăluit prenumele adevărat la 84 de ani: ce scrie în pașaportul său

Ion Țiriac e un om tare ocupat. Și cu idei multe și spectaculoase. Din păcate, multe dintre ele rămân doar la nivel declarativ, după cum Adevărul a arătat aici. Acum, ultimul său proiect, Țiriac City, are șanse mai mari de realizare, având în vedere că vorbim despre un complex rezidențial care poate aduce bani frumoși pentru fostul jucător de tenis.

Până să vedem cum se va finaliza acest proiect, Ion Țiriac a dezvăluit într-o emisiune de la TVR 2 că, de fapt, prenumele său e „Ioan“. Și că a avut o tentativă de a-l schimba în „Ion“ și în acte, însă a renunțat, fiindcă ar fi implicat prea multe proceduri birocratice.

În paşaport scrie <Ioan>, nu scrie <Ion>. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat, la un moment dat, să-mi schimb numele, să-mi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage, încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov“, a povestit Țiriac.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite