Ion Țiriac, alături de sinistrații din Turcia: a donat 1 milion de euro. Cum vrea să fie folosiți banii

0
Publicat:

Magnatul Ion Țiriac întinde o mână de ajutor sinistraților din Turcia. Al doilea cel mai bogat român donează 1 milion de euro pentru victimele seismelor devastatoare din 6 februarie. Tragedia nu l-a lăsat indiferent pe fostul tenismen.

Ion Țiriac, un miliardar generos FOTO GettyImages
Ion Țiriac, un miliardar generos FOTO GettyImages

La scurt timp de la dezastru, omul de afaceri s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Ozgur Kivanc Altan, iar în urma discuţiei a decis, prin Fundația Țiriac, să doneze 1 milion de euro, scrie Mediaflux. Banii vor fi folosiți pentru reconstrucția unui sat afectat de seism. 

Fiul său, Alexandru Țiriac a anunțat că Fundația va continua să susțină și în acest an România, însă în acest moment oamenii din Turcia au nevoie urgentă de ajutor. Peste 31.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în cele două cutremure care au devastat Turcia pe 6 februarie.

Fundația Țiriac a decis să mărească bugetul de donații pentru anul 2023, luând în considerare tragedia suferită de vecinii noștri turci în această lună. Vom continua sprijinul neîntrerupt pentru România din ultimii 30 de ani, dar am decis și să ajutăm și la reconstruirea unui sat afectat de cutremure. Continuăm să donăm o parte semnificativă din venituri cauzelor noastre din România, dar uneori frații și surorile din alte țări au nevoie urgentă de ajutor. În fața unor tragedii, finanțele nu vor fi niciodată un obstacol pentru cauza noastră. Gândurile, rugăciunile și fondurile noastre se îndreaptă acum spre Turcia”, a transmis Alexandru Țiriac.

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați foști tenismeni din lume. Averea sa se cifra în 2022, conform Forbes, la 8,5 miliarde de lei, după cea a fraților Dragoș și Adrian Pavăl( Dedeman), care au reușit să agonisească 13 miliarde de lei.

Gheorghe Hagi și Gică Popescu au dat 50.000 de euro

Și doi foști mari fotbaliști români au făcut donații pentru victimele cutremurelor din Turcia. Acționarul majoritar al FC Farul Constanța, Gheorghe Hagi, și președintele clubului, Gheorghe Popescu, au fost luni, 13 februarie, la Ambasada Turciei în România. Cei doi au donat 50.000 de euro pentru familiile care au avut de suferit de pe urma cutremurului.

Cei doi mari fotbaliști au fost primiți chiar de Excelența Sa, ambasadorul Ozgur Kivanc Altan.

„Cu acest prilej, oficialii Farului Constanța au transmis, încă o dată, susținerea și compasiunea față de poporul turc în aceste momente dificile și au oferit, din partea clubului nostru, o donație în valoare de 50.000 euro pentru ajutorarea rudelor victimelor cutremurului”, anunță clubul de fotbal.

„Toate gândurile mele merg către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi!”, a scris Gheorghe Hagi pe pagina personală de Facebook imediat după cutremurul din 6 februarie.

Hagi a jucat timp de cinci ani, între 1996 şi 2001, la Galatasaray Istanbul, devenind un adevărat idol în Turcia după ce a câştigat 4 titluri, 2 Cupe, 2 Supercupe ale Turciei, precum şi Cupa UEFA.

„Încă nu-mi revin din șocul provocat de tragedia din Turcia. A fost pentru mulți ani casa mea și mă doare teribil să văd prin ce drama trece un popor care îmi este atât de drag. Toată iubirea și compasiunea mea merg către voi”, a scris și Gheorghe Popescu la scurt timp de la producerea cutremurului. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite