Ion Țiriac, noi declarații despre cazul de dopaj al Simonei Halep: „Este inadmisibil, intolerabil, imoral”

0
Publicat:

Ion Țiriac a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Conform spuselor miliardarului, în vârstă de 84 de ani, tenismena „a fost dezavantajată de la A la Z”.

Ion Țiriac și Simona Halep
Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din tenis. Foto: Getty Images (Arhivă)

Amintim faptul că Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022. Ea a primit marți, 12 septembrie, verdictul din partea tribunalului Sports Resolutions. În plus, a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de acest sport.  

Sportiva a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) și va fi audiată în luna februarie. Jucătoarea de tenis, de două ori câștigătoare de Grand Slam, speră la un verdict pozitiv . 

Având în vedere cazul de dopaj al lui Halep, Ion Țiriac a mai făcut câteva precizări

Simona Halep a fost dezavantajată de la A la Z. Am spus-o şi o repet: este inadmisibil, intolerabil, imoral, ce vreţi dumneavoastră, să o ţii atât de timp şi după aia să mai inventezi după 6-7 luni paşaportul de sănătate.   

De ce nu ai spus după o săptămână? A tolerat-o să joace. 

Uitaţi-vă puţin la alţi sportivi. Alte sportive, care au avut cel puţin 10 exonerări de substanţe care erau pozitive, dar din cauza tratamentului de la picioruş, de la păr sau din altă parte puteau să le ia. Ştim unde suntem”, a afirmat omul de afaceri Ion Țiriac, conform as.ro. 

„A fost manipulată”

În plus, el a adus în atenție și cazul Andreei Răducan, gimnasta care a ratat aurul la proba de individual compus de la Jocurile Olimpice organizate în anul 2000. Acest lucru s-a întâmplat după ce sportiva a luat o pastilă de Nurofen pentru răceală. 

„Am fost în faţa TAS-ului şi am demonstrat că proba Andreei a fost manipulată. 

Eu n-aş vrea să comentez TAS-ul. Dumneavoastră sunteţi prea tineri. În anul 2000 eu am fost în faţa TAS-ului. V-am demonstrat şi dumneavoastră, le-am demonstrat şi dumnealor că proba Andreei a fost manipulată. Şi a recunoscut toată lumea. Când trimiţi 65 de ml la laborator şi vin înapoi 100 de ml, n-ai ce să spui şi e terminată. 

Şi totuşi TAS-ul a hotărât să facă pe Solomon. Îţi iau medalia, tot unei românce i-a dat-o, că luasem aur, argint şi bronz, dar poţi concura. Bineînţeles că nu a mai concurat, dar ăsta e TAS-ul, nu ştii ce să aştepţi de la ei”, a mai spus miliardarul. 

Ion Țiriac a dezvăluit faptul că a contribuit la elaborarea legii privind controlul antidoping pe vremea când Juan Antonio Samaranch era președinte al Comitetului Internațional Olimpic. 

Pozitiv este oricare. Legea am făcut-o eu, pe vremea lui Samaranch. Da, pozitiv este oricare, indiferent, cu voia lui sau fără voia lui.  

Ei, se pare că Simona e fără voia ei. Este echipa, care zice «Da, noi i-am dat», dar ea a luat. Nu ştiu eu exact cine era echipa, cum era echipa şi nu mă bag la nume şi prenume fiindcă nu ar fi corect din partea mea”, a mai ținut să precizeze el. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite