Țiriac spulberă speranțele Simonei Halep într-o revenire în tenis: explicația unei tragedii sportive iminente

0
Publicat:

Simona Halep (32 de ani) a dispărut din lumea tenisului de 504 zile. Vorbim despre perioada trecută de la ultimul meci al româncei în circuit, disputat pe 29 august 2022, în turul I de la US Open. A urmat suspendarea pentru dopaj, mai întâi una provizorie, transformată apoi într-una de 4 ani. Care, dacă nu va fi redusă, o va ține pe „Simo“ în afara circuitului WTA până pe 6 octombrie 2026.

Ion Țiriac
Ion Țiriac

În acest moment, ultima speranță a Simonei, în ceea ce privește o reducere a suspendării, se leagă de audierea programată la Lausanne, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), între 7-9 februarie. În acele trei zile, practic, se va decide soarta lui Halep. Nu se știe când va veni verdictul de la TAS după aceste audieri, însă, îndiferent de momentul deciziei, anunțul TAS-ului va încheia definitiv cazul Halep. Pentru simplul motiv că tribunalul de la Lausanne e ultima instanță căreia se poate adresa Simona într-o tentativă de a-și micșora suspendarea.

Din păcate, perspectivele lui Halep la TAS sunt sumbre. Adevărul a demonstrat acest lucru, încă din octombrie 2023, oferind arugmentele avocatului Cristian Cernodolea. Acum, Ion Țiriac (84 de ani), omul care i-a ghidat cariera lui Halep din umbră, a admis același lucru printr-o declarație oferită pentru site-ul sport.ro.

Ce a declarat Ion Țiriac?

*Mă îndoiesc că TAS-ul face foarte mult. În general, nu fac, pentru că au hotărât ăia care știu ce au hotărât. Simona Halep a făcut o singură greșeală. Nu a spus de la început: vă rog să îi luați pe oamenii care au grijă de mine, nu pe mine. De-aia îi plătesc.

SportPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite