Stiri despre drepturile omului

  458 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Educaţia în şcoală, religia la biserică!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia în şcoală, religia la biserică!

  Începe un nou an şcolar şi dorim să le reamintim atât părinţilor, cât şi elevilor, despre dreptul acestora din urmă de a nu participa la cursul de religie, dacă o preferă. Această opţiune personală are temeiurile legale necesare.

 • Desert Rose
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Desert Rose

  Orientul Mijlociu este o zonă mai specială în ceea ce priveşte conflictele. Diferenţele de etnie, religie şi lupta pentru teritorii sunt principalele cauze ale problemelor de natură internaţională existente.

 • Anchetă demarată la Paris împotriva programului PRISM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anchetă demarată la Paris împotriva programului PRISM

  Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară, după ce două asociaţii pentru apărarea drepturilor omului au depus o plângere împotriva programului PRISM american de spionare a comunicaţiilor electronice la nivel mondial,anunţă AFP.

 • Cealaltă faţă a secolului XXI: copiii sclavi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cealaltă faţă a secolului XXI: copiii sclavi

  În acest moment, conform estimărilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii, aproximativ 10,5 milioane de copii sunt folosiţi pentru activităţi domestice sau muncesc în condiţii grele sau cu un înalt caracter de risc "câteodată similare cu cele ale sclavilor".

 • Tinerii moldoveni, învăţaţi să-şi
tolereze semenii lor de altă etnie şi religie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tinerii moldoveni, învăţaţi să-şi tolereze semenii lor de altă etnie şi religie

  Tineri din diferite regiuni ale ţării, reprezentând mai multe etnii şi religii, sunt invitaţi să promoveze dialogul interreligios. Ei au fost instruiţi cum să se accepte fără prejudecăţi şi stereotipuri, acum urmând să transmită informaţia despre toleranţă şi drepturile omului semenilor lor din comunitate.

 • Turcii, îndemnaţi să se toarne unii pe alţii. Activist pentru drepturile omului: „E primul pas către un stat poliţienesc”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcii, îndemnaţi să se toarne unii pe alţii. Activist pentru drepturile omului: „E primul pas către un stat poliţienesc”

  Nici nu s-au stins bine protestele antiguvernamentale din Piaţa Taksim, că guvernul de la Ankara pregăteşte noi măsuri de opresiune. Poliţia a anunţat că va instala dispozitive pe străzi cu ajutorul cărora turcii îşi vor putea „turna” vecinii pe care îi suspectează de acţiuni ilegale sau care, după părerea lor, reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei.

 • Cazul Zimmerman: cum a lansat o dezbatere naţională moartea unui adolescent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Zimmerman: cum a lansat o dezbatere naţională moartea unui adolescent

  Controversele naţionale legate de rasism şi controlul posesiei armelor au fost aduse din nou în prim-plan in Statele Unite ale Americii, datorită activismului fervent al susţinătorilor drepturilor civile, al protestelor şi al influenţei reţelei de social media. Odată cu finalizarea cazului Zimmerman, SUA au fost divizate între apărătorii drepturilor omului şi cei ai legilor naţionale.

 • Pakistan a reintrodus pedeapsa cu moartea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pakistan a reintrodus pedeapsa cu moartea

  Noul guvern din Pakistan a reintrodus pedeapsa cu moartea, încercând să-şi demonstreze intenţiile de a combate infracţionalitatea şi militantismul tot mai accentuate. Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au condamnat decizia oficialilor pakistanezi şi au caracterizat pedeapsa capitală drept „inumană” şi „degradantă”.

 • Suntem alături de Turcia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem alături de Turcia!

  Asociaţia Umanistă Română, membră a Federaţiei Umaniste Europene, susţine demersurile acesteia în urgentarea rezolvării problemelor cu care se confruntă protestatarii din Turcia. Pentru noi, fiinţa umană reprezintă valoarea supremă şi fiecare persoană trebuie tratată în mod etic şi raţional.

 • Cum a fost la Ziua Umanismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a fost la Ziua Umanismului

  Vă invit să urmăriţi câteva imagini aici de la Ziua Mondială a Umanismului serbată la Bucureşti. Am pornit la drum să le spunem bucureştenilor că sărbătorim umansimul şi valorile sale. Că celebrăm libertatea de exprimare şi de conştiinţă, drepturile omului indiferent de opţiunea lor religioasă sau orientarea lor sexuală, că plasăm omul şi valorile umane mai presus decât orice.

 • UE a votat rezoluţia privind drepturile omului în Ungaria. Europarlamentarii maghiari acuză de „dictatură“ Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE a votat rezoluţia privind drepturile omului în Ungaria. Europarlamentarii maghiari acuză de „dictatură“ Uniunea Europeană

  Europarlamentarul ungar Krizstina Morvai acuză Uniunea Europeană de dictatură, ca urmare a votului din Comisia pentru Libertăţi Civile, cu privire la situaţia respectării drepturilor fundamentale în Ungaria. Comisia LIBE a votat în urmă cu scurt timp rezoluţia cu recomandările UE pentru guvernul de la Budapesta, cu 31 de voturi pentru, 18 împotrivă şi 9 abţineri.

 • Liderul opoziţiei venezuelene i-a scris Papei o scrisoare în care denunţă „încălcări repetate ale drepturilor omului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul opoziţiei venezuelene i-a scris Papei o scrisoare în care denunţă „încălcări repetate ale drepturilor omului”

  Liderul opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a prezentat sâmbătă o scrisoare pe care i-a trimis-o Papei, în care cerea ajutor pentru ca în ţară să se stabilească „un dialog bazat pe adevăr” şi denunţa că în Venezuela există „încălcări repetate ale drepturilor omului”, notează cotidianul spaniol „ABC”.

 • GayFest în imagini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GayFest în imagini

  Cum a fost de fapt la Marşul Diversităţii de week-endul trecut? Imagini de la GayPride Bucureşti 2013. Photo credits Alex Ayann

 • GayFest - Să celebrăm diversitatea!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GayFest - Să celebrăm diversitatea!

  Mâine, începând cu orele 17:00, ne întâlnim la Arcul de Triumf şi marşăm împreună pe Bd. Kiseleff, până la Piaţa Victoriei, unde vom rămâne în zona liberă de discriminare sexuală şi de gen timp de o oră.

 • Rugăciunea unui ateu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rugăciunea unui ateu!

  Paşi mici, dar siguri. Pe 25 mai 2013, peste 100 de umanişti din toate colţurile lumii s-au adunat la Palatul Parlamentului pentru a celebra drepturile omului, pentru a promova educaţia şi ştiinţa, raţiunea şi etica.

 • România, stat laic!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, stat laic!

  www.statlaic.ro - Dacă şi tu vrei ca România să fie stat laic prin Constituţie, semnează petiţia acum! www.statlaic.ro

 • Încă o victimă a evenimentelor din 7 aprilie s-a adresat la CEDO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă o victimă a evenimentelor din 7 aprilie s-a adresat la CEDO

  În perioada evenimentelor din aprilie 2009, Ion Nedelcu a fost reţinut şi bătut de către colaboratorii de poliţie. După un şir îndelungat de procese în instanţele de la Chişinău, încheiate fără succes, victima a mers după dreptate la CEDO.

 • Vă invităm la prima conferinţă umanistă din estul Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă invităm la prima conferinţă umanistă din estul Europei

  Dragi prieteni, în această lună, pe 25 mai 2013, la Bucureşti, va avea loc prima conferinţă internaţională umanistă din România şi estul Europei, la Palatul Parlamentului. Conferinţa este găzduită de Asociaţia Umanistă Română.

 • SUA şi Rusia publică liste cu cei care nu mai au acces pe teritoriul celor două ţări, într-un joc tensionat de putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA şi Rusia publică liste cu cei care nu mai au acces pe teritoriul celor două ţări, într-un joc tensionat de putere

  Autorităţile de la Moscova au publicat sâmbătă o listă cu 18 oficiali americani care aveau interdicţie de a pătrunde pe teritoriul Rusiei, ca răspuns la iniţiativa SUA care a ridicat dreptul a 18 oficiali ruşi de a mai avea acces pe teritoriul statelor americane, acuzaţi că au fost implicaţi în abuzuri la adresa drepturilor omului.

 • Onoare multă, demnitate puţină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Onoare multă, demnitate puţină

  De trei ani, şapte ONG-uri reunite în Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat, care la alegerile din 2010 au monitorizat integritatea candidaţilor la fotoliile de deputat, sunt târâite prin procese de judecată.

 • Coreea de Nord respinge rezoluţia ONU privind drepturile omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord respinge rezoluţia ONU privind drepturile omului

  Phenianul a respins vineri cu vehemenţă rezoluţia Consiliul ONU pentru Drepturile Omului privind creearea unei comisii de anchetă care să monitorizeze „încălcările grave, sistematice şi generalizate ale drepturilor omului” în Coreea de Nord. De asemenea, regimul de la Phenian a anunţat că îşi va intensifica lupta "totală" împotriva Statelor Unite.

 • Surpriza lui Viktor Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surpriza lui Viktor Orban

  Ex-diplomatul militar Cătălin-Marius Târnăcop - azi general în rezervă, dar care a activat ani buni şi la sediul ONU - mi-a semnalat o informare specială, pentru presă, a unui diplomat britanic, Rupert Colville. Acesta este purtătorul de cuvânt al doamnei Navanethem "Navi" Pillay, Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului.

 • VIDEO Vaticanul, centrul Pământului pentru două zile. Prima slujbă a Papei Francisc, „teren minat” din cauza liderilor controversaţi care participă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Vaticanul, centrul Pământului pentru două zile. Prima slujbă a Papei Francisc, „teren minat” din cauza liderilor controversaţi care participă

  Papa Francisc va avea o audienţă aleasă atunci când va oficia slujba inaugurală. Vicepreşedintele american Joe Biden a sosit încă de duminică seară la Vatican pentru a participa prima messă a noului Papă, la care şi-au confirmat prezenţa şi Angela Merkel, cancelarul Germaniei, premierul spaniol Mariano Rajoy şi omologul său francez, Jean-Marc Ayrault.

Modifică Setările