Arabia Saudită a executat 81 de oameni sâmbătă, mai mulţi decât în tot anul 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapel al Arabiei Saudite
Drapel al Arabiei Saudite

Arabia Saudită a anunţat că a executat 81 de bărbaţi sâmbătă, un număr care depăşeşte cu mult numărul total de execuţii puse în practică în 2021, când au fost executate 69 de persoane, transmite BBC.

Grupul - care a inclus şapte yemeniţi şi un cetăţean sirian - a fost condamnat pentru „mai multe crime odioase”, inclusiv terorism, a anunţat agenţia de ştiri de stat SPA.

Unii dintre bărbaţi au fost acuzaţi de apartenenţă la gruparea Stat Islamic (IS), la al-Qaeda sau la rebelii Houthi din Yemen.

Organizaţiile pentru drepturile omului spun că mulţi condamnaţi la moarte nu au parte de procese echitabile în Arabia Saudită, o acuzaţie pe care guvernul o respinge.

Potrivit SPA, cel mai recent grup a fost judecat de 13 judecători şi a trecut printr-un proces judiciar în trei etape.

Aceştia au fost acuzaţi de complot pentru atacuri asupra unor ţinte economice vitale, uciderea sau vizarea membrilor forţelor de securitate, răpirea, torturarea, violul şi introducerea ilegală de arme în ţară.

Arabia Saudită are una dintre cele mai mari rate de execuţie din lume - pe locul cinci într-o listă întocmită de Amnesty International, celelalte patru fiind China, Iran, Egipt şi Irak.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite